ESdiario

Campanya per controlar les tortugues invasores

Tavernes de la Valldigna i Fundació Limne comencen els treballs en el Llac de la Goleta, l’Ullal Gran i de les Penyetes i les principals sèquies del terme municipal

Campanya per controlar les tortugues invasores

Publicado por
Redacción Municipios

Creado:

Actualizado:

L’abandó i solta de tortugues domèstiques, que acostumen a ser espècies invasores en els nostres espais naturals, suposen un risc per a la biodiversitat de l’entorn natural i són una amenaça per a la fauna i la flora autòctona.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha començat una campanya de seguiment i control de les tortugues que habiten en les zones del terme municipal. La finalitat és preservar les espècies autòctones i la biodiversitat, mitjançant la captura de les tortugues invasores per a traslladar-les al Centre de Recuperació de Fauna del Saler.

Amb la col·laboració de la Fundació Limne, la campanya es du a terme inicialment en el Llac de la Goleta, l’Ullal Gran i de les Penyetes i les sèquies del terme municipal on major fauna habita.

A més, la Regidoria de Medi Ambient ha organitzat este estiu tallers de conscienciació sobre la importància de protegir les tortugues d’aigua autòctones i l’amenaça que suposen les espècies invasores.

tracking