ESdiario

Demanen 10 anys de presó per als policies que re-robaven en xalets d'estrangers

Els dos agents jutjats estan acusats de sostraure objectes de valor d'escenaris de robatoris als quals acudien a prendre proves per a la investigació

Comisaría de Policía Nacional de Dènia

Comisaría de Policía Nacional de Dènia

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L'Audiència Provincial d'Alacant jutja a dos agents de la Policia Nacional a Dénia, als quals se'ls acusa de diversos delictes, entre ells de revelar informació confidencial, simular accidents de trànsit i cometre furts en cases que ja havien sigut assaltades.

La Fiscalia ha presentat uns missatges de Whatsapp en els quals es mostraven orgullosos dels seus robatoris, prova clau per a la resolució judicial. Segons ha pogut conéixer *ESdiario de fonts pròximes a la investigació, quan els agents tenien coneixement que una casa havia sigut aplanada i, aprofitant-se que els amos -habitualment residents a l'estranger- no denunciaven, aquests es colaven en l'habitatge per a fer-se amb objectes que els primers lladres no s'havien emportat.

Després de fer-se amb el seu botí, compartien els béns sostrets per Whatsapp per a revendre'ls. De fet, un telèfon mòbil robat i activat per aquests agents va ser el que va alertar als seus companys per a iniciar les perquisicions.


A més, van aprofitar la defunció d'un ciutadà suís per a entrar en diverses ocasions en el seu habitatge buit i robar tota classe d'objectes. Fins i tot van arribar a emportar-se un aparatós sofà que van carregar en el propi furgó policial.

Alguns d'aquests objectes van ser reconeguts pels seus propietaris en veure les fotografies compartides per missatgeria. També la treballadora de la neteja de l'habitatge l'amo del qual havia mort va identificar diferents béns robats. Així mateix, després de realitzar un registre van poder localitzar una gran quantitat de dispositius robats en el traster d'un dels agents.

Aquesta parella, presumptament corrupta, no es va limitar a efectuar aquests robatoris. Es van aprofitar de la seua posició també per a simular diferents accidents de trànsit en rotondes de Dénia per a cobrar els diners de l'assegurança. La seua posició els permetia modificar els comunicats, agreujant-los i afegint diferents lesions i danys al principi inexistents.


L'últim dels delictes que se'ls acusa és el de revelació de dades reservades. Com a membres de la Policia Nacional, tenen accés a diferents base de dades la informació de la qual no hauria d'eixir a la llum. No obstant això, no sols van ser consultats per motius aliens a la labor policial, sinó que a més van ser compartits amb tercers. De fet, van revelar a un conegut informació de la fitxa privada d'una companya, inclosa l'adreça del seu domicili. «Et donaré fins a la seua talla de sostenidor», es vanaven en els missatges.

De la mateixa manera van actuar en diverses ocasions, oferint informació sobre antecedents i denúncies obertes a diferents persones.

tracking