ESdiario

Festa Estellés als peus de la Torre d'Espioca en Picassent

La música, la història i la literatura es varen fondre a l'uníson dissabte al matí en esta jornada literària.

Festa Estellés als peus de la Torre d'Espioca en Picassent

Publicado por
Sergi Tarazona

Creado:

Actualizado:

La música, la història i la literatura es varen fondre a l'uníson dissabte al matí en la jornada literària que va tindre lloc als peus de la Torre d'Espioca dedicada a la figura del poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés.

L'acte va acollir la lectura col·lectiva de poemes a càrrec de diverses persones representants d'associacions i col·lectius locals del municipi que volgueren posar-li veu a a la prosa del poeta. Les notes musicals del Grup Cultural Ball de Bastonots, la Societat Artístico Musical Picassent i la Societat Musical l'Om amenitzaren la jornada literària on també va tindre lloc una visita per l'edifici més emblemàtic de la història del nostre poble: la Torre d'Espioca així com també de la masia annexa a la mateixa. En estes cas, fou l'alumnat de l'Escola Municipal de Teatre els encarregats d'acompanyar el passeig per estos enclaus màgics.

I de la lectura de poemes a l'entrega de premis. En primer lloc, l'alcaldessa de Picassent, Conxa Garcia, i el regidor de Cultura, Jaume Sobrevela, també presents en l'acte, foren els encarregats de fer entrega dels guardons corresponents a la XXXVIII edició dels premis Picassent Cristòfor Aguado i Medina 2022. Sonia Guillen, en la modalitat de Narrativa, va recollir el premi pel seu treball «Nines de porcellana». També va resultar guanyador Javier Garcia amb la seua obra «El nord», dins de la modalitat de poesia.

Seguidament, es va fer entrega del Premi de Narrativa Juvenil Ciutat de Picassent a l'escriptor picassentí Vicent Dasí pel el seu treball «El cementeri d'arbres de Nadal» editat per Andana Editorial, un premi que enceta enguany la seua primera edició.

Tant la primera edil com el regidor de Festes es mostraren molt satisfets tal i com va manifestar Garcia al seu discurs de benvinguda, «Esta jornada obri les portes a un emblema com és la Torre d'Espioca baix el denominador comú de la poesia i la literatura a l'aire lliure».

tracking