ESdiario

Huit municipis s’adhereixen a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori

L'AVPT suma un total de 279 localitats adherides, 77 de les quals pertanyen a la província d'Alacant; 45, a la de Castelló, i 157, a la de València

Huit municipis s’adhereixen a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat les huit adhesions noves a l’Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT), organisme autònom adscrit a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, que ja assoleix els 279 municipis de la Comunitat Valenciana.

Així, Cortes de Arenoso, Orihuela, Gaianes, Teresa de Cofrentes, Chiva, Requena, Oliva i Rafelcofer han sigut els últims municipis a incorporar-se a l’Agència, perquè assumisca la competència en matèria de protecció de la legalitat urbanística sobre el sòl no urbanitzable en aquestes localitats.

Amb aquestes últimes incorporacions, del total dels municipis adherits a l’AVPT, en pertanyen 77 a la província d’Alacant; 45, a la de Castelló, i 157, a la de València.

D’aquesta manera, aquests ajuntaments adherits deixaran d’incoar els expedients sancionadors i de restauració de les il·legalitats comeses en matèria d’urbanisme a partir d’aquesta data, ja que l’Agència assumeix la competència efectiva i serà l’encarregada de tramitar-los, resoldre’ls i executar-los, encara que els municipis que així ho hagen sol·licitat expressament, podran remetre infraccions anteriors a aquesta data.

L’Agència va ser creada el juny de 2021 com a organisme amb la finalitat primordial de vetlar per la utilització racional i legal del sòl, així com per a impulsar la descentralització i fomentar una cultura de protecció del territori. L’AVPT és un instrument al servei de la protecció de la legalitat urbanística i de la minimització dels impactes territorials.

tracking