Cerrar

L'Alfàs del Pi i la Vila Joiosa reben la distinció de Municipi Turístic

La consellera destaca que estos reconeixements permeten optar al finançament extraordinari de Turisme “per a pal·liar la deficiència de finançament que tenen els municipis turístics"

Moment de l'entrega de la distinció

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha entregat este divendres els distintius que acrediten la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana als ajuntaments de l’Alfàs del Pi i de la Vila Joiosa.

Al municipi de l’Alfàs del Pi, Núria Montes ha entregat a l’alcalde de la localitat, Vicente Arqués, el distintiu de Municipi Turístic de rellevància de la Comunitat Valenciana.

Nuria Montes ha destacat l’“àmplia vocació turística” de l’Alfàs del Pi i ha reconegut el treball realitzat pel municipi per a cuidar els “espais naturals, patrimonials i culturals, com el seu festival de cinema”, a més de “l’aposta que ha fet per tindre un turisme sostenible, que és el que estem treballant tots”.

Montes també ha recordat que l’Alfàs del Pi “també és beneficiari d’importants fons dels fons Next Generation EU per al seu pla de sostenibilitat”.

La consellera també ha visitat la Vila Joiosa, on ha entregat a l’alcalde, Marcos Zaragoza, el distintiu que acredita la destinació amb la condició de Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana, també en la categoria de rellevància.

La responsable de Turisme ha valorat el treball que fan els ajuntaments de la Comunitat Valenciana per a aconseguir ser reconeguts com a Municipi Turístic de la Comunitat Valenciana.

Montes ha destacat que estos reconeixements permeten “optar al finançament extraordinari de Turisme Comunitat Valenciana per a pal·liar la deficiència de finançament que tenen els municipis turístics”.

En esta línia, la consellera ha reclamat que “seria necessària una modificació del finançament per a esta classe de municipis que vinguera de l’Estat, amb més aportació, bé a través de la cessió d’una part dels impostos generats o via còmput com a població resident de places d’allotjament turístic”, per això des de Turisme “intentem compensar una part dels servicis bàsics en matèria turística”.

La Comunitat Valenciana compta amb 62 destinacions amb el distintiu de Municipi Turístic, concorde a l’Estatut del Municipi Turístic, regulat pel decret 5/2020 de regulació de l’Estatut i modificat pel Decret 203/2021, de 17 de desembre.

En la visita a la Vila Joiosa, la consellera també s’ha pronunciat sobre les bones previsions d’ocupació que s’esperen per als dos pròxims ponts, ja que “a la Comunitat Valenciana estem per damunt del 80 % i en la zona de la Marina Baixa les dades s’eleven per damunt del 90 %”, i ha assenyalat que, a més, “tindrem molt bona previsió meteorològica, per la qual cosa les reserves d’última hora funcionaran molt bé”.