ESdiario

Pradas anuncia el desbloqueig de les depuradores de Benicàssim i Borriana

La consellera de Medi Ambient reafirma el compromís del Consell “per oferir a la ciutadania un servei eficient i de qualitat i garantir el desenvolupament dels nostres sectors productius"

Salomé Pradas, consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha anunciat el desbloqueig dels projectes de les noves depuradores de Borriana i Benicàssim, “dos grans projectes que, a través de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR) hem aconseguit reactivar en estos quatre mesos de gestió”

Pradas s’ha expressat en estos termes en la seua intervenció en el V Fòrum de l’Aigua, organitzat pel diari ‘Mediterráneo’ en la Cambra de Comerç de Castelló, una jornada en la qual ha explicat que “amb estes noves infraestructures donarem, per fi, resposta a una petició històrica de les dos poblacions, que disposaran d’unes modernes instal·lacions que generaran aigua d’òptima qualitat”.

La consellera ha assegurat que el Consell continuarà apostant per una gestió eficient dels nostres recursos. “En este àmbit impulsarem de manera decidida la depuració i donarem suport al paper que té l’EPSAR. Per això, elaborarem el III Pla de sanejament i depuració de la Comunitat Valenciana”, ha assenyalat.

Durant la seua intervenció, Salomé Pradas ha asseverat que la Generalitat defendrà l’aigua per a esta terra per totes les vies possibles. “Ho farem començant per atendre les necessitats de la nostra ciutadania, que mereix un servei eficient i de qualitat. També perquè arribe als nostres sectors productius, els regants i els agricultors, que són el present i el futur del nostre progrés i desenvolupament”.

Per a dur-ho a terme, ha indicat, “en 2024 posarem en marxa tota mena de projectes de millora de les infraestructures hidràuliques a la província de Castelló”. Entre altres actuacions, ha destacat el sondeig per a la millora del proveïment de les localitats de Vistabella del Maestrat, Xodos i Benafigos; la canalització d’aigües pluvials a Aín; l’elaboració del pla de proveïment de la ciutat de Castelló de la Plana; la intervenció al barranc urbà de Benlloch; les obres de millora dels pous d’El Berro, a Altura; les obres per a la modernització del proveïment hídric a Soneja i Sot de Ferrer, o la millora de les infraestructures de les xarxes hidràuliques de Canet lo Roig, Traiguera, la Jana o la connexió de servei des del Bovalar pel camí de Sant Gregori de la xarxa de proveïment de Benicarló.

tracking