ESdiario

Ernest Urtasun

El ministro de Cultura presume ante Rufián de que el Gobierno financia el catalanismo en Valencia

Ernest Urtasun asegura a la pregunta del portavoz de ERC de “proteger el catalán” que está dando dinero a entidades catalanistas como Acció Cultural del País Valencià contra las políticas del PP

El ministro de Cultura, Ernest Urtasun

El ministro de Cultura, Ernest UrtasunEuropa Press

Creado:

Actualizado:

Al ministro de Cultura, Ernest Urtasun, parece que sólo le interesa la cultura catalana, o mejor dicho, el catalanismo, actuando si hace falta contra las señas de identidad valencianas y usando para ello el presupuesto del Gobierno de España. Así lo ha reconocido el propio titular de Cultura y dirigente de Sumar cuando, preguntado por el portavoz de ERC, Gabriel Rufián, ha presumido en el Congreso de estar financiado entidades catalanistas e independentistas en la Comunitat Valenciana.

En concreto, Gabriel Rufián cuestionaba a Ernest Urtasun en la sesión de control al Gobierno en el Congreso sobre qué estaba haciendo el ministro de Cultura para proteger el catalán. El ministro de Pedro Sánchez, tras enumerar varias medidas, y hablando en catalán ante la Cámara, se ha vanagloriado de que “estamos dando soporte político y económico a todas aquellas entidades que sufren ataques de PP y Vox como Obra Social Balear, Escola Valenciana y Acció Cultural del País Valencià”.

En ministro de Cultura, por “ataques de PP y Vox” se referirá a la política del gobierno de Carlos Mazón o del Ayuntamiento de Valencia de no financiar con dinero público entidades que defiendan los ‘paisos catalans’ como ACPV tras años en los que esta asociación, que es el alma máter del pancatalanismo en la Comunitat Valenciana, recibió miles de euros del anterior gobierno del Botànic.

Ernest Urtasun sin embargo ha preferido hacer lo que le encanta al catalanismo: entrometerse en asuntos de la Comunitat Valenciana y financiar entidades que no respetan el Estatuto valenciano ni las señas de identidad para contentar a sus socios como ERC. Y con el dinero de nuestros impuestos, en lugar de destinarlo a promover la cultura valenciana y española.

No es la primera vez que Ernest Urtasun desprecia la cultura valenciana. Prácticamente es lo único que ha hecho desde su llegada al ministerio de Cultura en relación a la Comunitat Valenciana. En su visita a las Fallas, despreció a la fallera mayor y a la fiesta, no acudiendo al Ayuntamiento, y prefiriendo asistir a un acto pancatalanista. Además, usa habitualmente el término ‘país valencià’ frente al oficial Comunitat Valenciana, contentando con ello a la izquierda catalanista y obviando que debe tener un perfil institucional.

Lo Rat Penat: "ERC i Sumar no són res per als valencians"

Por parte de Lo Rat Penat, su presidente Josep Vicent Navarro Raga ha manifestado que "és indignant que la Comunitat Valenciana no solament estiga a la coa de la finançació i de les polítiques del sanchisme, sino que ademés els seus ministres es vanaglorien d'alimentar econòmicament els atacs i ingerències del pancatalanisme en nostra Comunitat. Novament el ministre i els aliats pancatalanistes i anticonstitucionalistes del sanchisme atentent contra la nostra llibertat, autonomia, el nostre Estatut d'Autonomia i la voluntat majoritària dels valencians. 

"Cal recordar-li al ministre Urtasun que el seu grup Sumar no té representació en les Corts Valencianes perque els valencians varen decidir traure'ls del parlament autonòmic, en el que ya eren molt minoritaris, i per tant en la Comunitat Valenciana no representen a ningún. Els seues desvels per satisfer els desijos imperialiste de Rufian en la Comunitat Valenciana cauran en sac trencat, ERC (ERPV) és un grupúsculo insignificant en la comunitat a on va obtindre el 0,18 % de representació, és dir, no li varen votar ni cinc mil valencians dels casi cinc millons i mig de la nostra terra", continúa Josep Vicent Navarro Raga

"ERC i Sumar no són res per als valencians, i solament la necessitat del PSOE de mantindre's a qualsevol preu en el poder, encara a costa de ser el felpudo del nacionalisme català, en la complicitat imperdonable del PSPV, els permet atacar en eixa impunitat a les nostres senyes d'identitat, la nostra autonomia i la nostra llibertat d'elegir sobre les nostres llengües cooficials", indica Josep Vicent Navarro Raga. 

El presidente de Lo Rat Penat indica que "els valencians parlem lliure i majoritàriament en llengua valenciana o en castellà, espanyol, i el català és l'idioma que se nos intenta impondre per l'imperialisme catalaniste, en la colaboració dels seus porritos socialistes i comunistes madrilenyes, del pijor i més llamentable govern que ha tingut mai Espanya, el sanchisme.

"Poden donar tots els millons d'euros que vullguen als grups colaboracionistes en el pancatalanisme madrileny i català, igual varen fer els francesos en els afrancesats, i igual que a ells els rebujarem. Totes les accions del fascisme expansioniste catalaniste i dels que els recolzen conten en tot el nostre despreci i rebuig, si no fòra per la gravetat que signifiquen com a atacs a la llibertat de poble valencià solament nos produirien vergonya i enrogiment", termina Josep Vicent Navarro Raga

tracking