Cerrar

LO RAT PENAT

Lo Rat Penat denúncia el tracte al valencià per part del ministre Albares

L'associació valencianista considera insultant la carta d'Albares a Roberta Metsola, presidenta del Parlament Europeu, en la qual demana un impuls a totes les llengües cooficials menys a la de la Comunitat Valenciana

El ministro de Exteriores, José Manuel Albares

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El Ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, va remetre el passat dimecres 18 de setembre una carta a Roberta Metsola, presidenta del Parlament Europeu, en la que es demanava un nou impuls per al català, vasc i el gallec, oblidant-se completament de l'idioma valencià.

En esta missiva s'incloïa de forma incomprensible al valencià dins del català, vulnerant l'Estatut d'Autonomia valencià, a on se reconeix al valencià com a llengua cooficial, de la mateixa manera que es ninguneja el sentir majoritari dels valencians, que defenen que parlen una llengua pròpia i independent.

Ademés, volem recolzar i sumar-nos a les declaracions de Carlos Mazón, president de la Generalitat Valenciana, que ha tildat de "supremaciste" este succés.

El president de Lo Rat Penat, Josep Vicent Navarro, ha declarat que "ya està be de callar davant l'atac a la nostra cultura i senyes d'identitat, el valencià és la nostra llengua cooficial i aixina ho arreplega el nostre Estatut, i la Constitució Espanyola ho ampara. Ya està be dels atacs supremacistes del nacionalisme pancatalaniste i dels esclaus madrilenys al seu servici. Estem en el nostre president Mazón, els valencians decidim i elegim la llengua valenciana, exigint respecte i llibertat front als atacs a la nostra llengua valenciana, a la seua denominació i entitat, i al nostre llegat cultural, històric i social".