Cerrar

9 d'Octubre

Remigi Pons Tudela rep el premi ‘Crit Valencià de l'Any’ de Lo Rat Penat

L’associació valencianista celebra el solemne Te Deum presidit per l’històrica Senyera en el Real Monasteri de Santa Maria d´El Puig

Remigi Pons saluda a la consellera Salomé Pradaslo

Creado:

Actualizado:

Remigi Pons Tudela ha rebut el premi ‘Crit Valencià de l'Any’ de Lo Rat Penat durant el solemne Te Deum presidit per l’històrica Senyera en el Real Monasteri de Santa Maria d´El Puig. Este acte el ve celebrant des de fa dècades la Societat d'Amadors de les Glòries Valencianes els dies previs al 9 d'Octubre, sent este el primer event commemoratiu del nostre gran dia com a poble.

En finalisar el Te Deum i despuix que la Regina dels Jocs Florals de la Ciutat i Regne de Valéncia, Marta Alonso, acompanyada de la pròxima Regina, Maria Garcia Vallcanera, i per Salomé Pradas, consellera de Justícia, han realisat junt al president de la nostra entitat una ofrena floral en la tomba de Gilabert Jofré (fundador en Valéncia fa més de 600 anys del primer hospital siquiàtric del món), s'ha procedit en el mateix monasteri a fer entrega del premi “Crit Valencià de l’Any”.

Esta distinció, que concedix Lo Rat Penat anualment, reconeix la llabor de valenciania de persones o institucions.

Enguany, en motiu del 75 aniversari dels Cursos de Llengua Valenciana, el guardonat ha segut Remigi Pons i Tudela, professor decà del Claustre de Professors de Lo Rat Penat, de qui destaca la seua llarga trayectòria docent i tota una vida dedicada a l’ensenyança de la llengua i cultura valencianes.

Remigi Pons Tudela rep el premi ‘Crit Valencià de l'Any’ de Lo Rat Penat

Ademés de portar més de cinquanta anys donant classes de valencià, Remigi ha segut u dels grans del nostre teatre, havent format part de vàries companyies valencianes, ademés de ser autor de diverses obres lliteràries.

La seua última publicació fon el conte infantil “L'amor de les tres taronges”, publicat l'any passat per L'Oronella en la colaboració de Lo Rat Penat.

En acabar l'acte, els centenars d'assistents, entre els que es troben destacades personalistas del món cultural, civil i polític, han fruït del tradicional Sopar de Sant Donís en el Restaurant Huerto de Santa María.