Cerrar

La Generalitat adjudica l’ampliació de la CV800 que connecta Xixona amb Alacant

La Conselleria d'Obres Públiques requerirà prompte l'empresa adjudicatària perquè aporte la documentació definitiva, i amb posterioritat es procedirà a la formalització del contracte de l'ob

La Generalitat adjudica l’ampliació de la CV800 que connecta Xixona amb Alacant

Publicado por

Creado:

Actualizado:

En:

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha adjudicat l’ampliació del tram de la CV-800 que connecta Xixona amb Alacant, l’AP-7 i l’A-70, per un import de 2.667.803 euros (IVA exclòs), segons ha anunciat la consellera Rebeca Torró.

Així, la Conselleria requerirà prompte l’empresa adjudicatària perquè aporte la documentació prèvia a l’adjudicació definitiva, i amb posterioritat es procedirà a la formalització del contracte de l’obra Millora de la seguretat viària i ampliació de secció transversal en la carretera CV-800, entre els PK 8+500 i 11+125, als termes municipals d’Alacant i Xixona, que tindrà un termini d’execució de 12 mesos.

Per a la consellera, “amb l’ampliació d’aquest tram de la CV-800 es dona resposta a una reivindicació històrica dels veïns i veïnes d’aquesta dinàmica zona de la província d’Alacant, però, a més d’incrementar la seguretat viària, un dels objectius prioritaris de la Generalitat, aquesta obra aportarà importants beneficis per a la zona, ja que s’hi donarà un nou impuls”.

En aquest sentit, Rebeca Torró ha explicat que “el desenvolupament econòmic necessita accessos còmodes, ràpids i segurs, així com vies que faciliten el trànsit, bé per al transport de mercaderies, els desplaçaments quotidians o bé per a atraure-hi turisme”. En definitiva, hi ha afegit, “és una inversió pensada per al progrés del territori i les seues gents i per a la seguretat de la ciutadania i que repercuteix, per tant, en la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”.

Així mateix, la consellera ha valorat la importància de la col·laboració entre administracions per a dur a terme projectes d’aquesta classe i en particular, en aquest cas, el treball conjunt amb l’Ajuntament de Xixona i la seua alcaldessa Isabel López.

Actualment, la topografia i el traçat sinuós d’aquest tram de carretera de la CV-800 fa impossible que un vehicle puga avançar un altre, la qual cosa empitjora notablement el nivell de servei d’aquesta via, encara que no registra una alta intensitat de trànsit.

Amb les obres projectades, s’implementarà en trams alterns un tercer carril, amb separador físic per a evitar col·lisions, per a permetre l’avançament. Aquesta nova secció requerirà l’ampliació de les estructures existents sobre barrancs.

Les obres també inclouen una nova glorieta en substitució de la intersecció en T en l’accés a la planta de gestió de residus urbans, així com una miniglorieta adossada per al canvi de sentit al sud del tram.

La carretera CV-800 forma part de la Xarxa de Carreteres Autonòmiques de la Generalitat i és la principal via de connexió entre els nuclis urbans d’Alacant i Xixona. Així mateix, enllaça els eixos viaris de l’N-332/AP-7/A-70 (pel sud) amb l’autovia A-7 (pel nord). El tram que és objecte d’aquesta actuació té una intensitat mitjana diària de vehicles (IMD) de 5.414 vehicles/dia, segons aforaments de l’any 2021.