ESdiario

La Generalitat adquireix l’immoble del primer hospital de salut mental a Alacant

L’immoble està situat al carrer Llar Provincial i l’import de la compra és d’1.537.928,15 euros

Centre de la salut mental

Publicado por
Juanjo Morote

Creado:

Actualizado:

La Generalitat ha formalitzat la compra d’un immoble on se situarà el primer hospital de dia infantojuvenil de Salut Mental d’Alacant.

En concret, la compra s’ha realitzat per un import d’1.537.928,15 euros i es tracta d’una parcel·la de 4.143 metres quadrats situada al carrer Llar Provincial, número 10, en la qual hi ha tres edificis que ja estan adaptats, ja que van albergar una clínica de tractament de trastorns de la conducta i alcoholisme, drogodependència i unitat de desintoxicació hospitalària.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha explicat que aquest immoble “reuneix les condicions necessàries perquè puga començar a funcionar el pròxim mes de maig, ja que està preparat perquè es puga posar en marxa de manera immediata i puga integrar-se en la xarxa de salut mental de la Conselleria de Sanitat”.

Arcadi España ha indicat que amb aquesta compra es posa en relleu “el compromís del Consell per millorar els serveis públics fonamentals de la ciutadania alacantina i el propòsit de destinar més recursos i inversions a reforçar el Sistema Públic de Salut, i així que qualsevol persona puga accedir a la sanitat pública”.

D’altra banda, el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha destacat “la importància que tindrà posar en marxa aquest recurs assistencial per a la població infantil i juvenil que requereix atenció en salut mental”.

De fet, el conseller ha afegit que des de Sanitat “s’està duent a terme un important esforç per a incrementar els recursos de Salut Mental, no només la xarxa d’infraestructures, sinó també la dotació dels recursos humans, fet que ens permetrà garantir una atenció integral i més personalitzada a les persones que pateixen algun tipus de patologia relacionada amb la salut mental”.

En aquesta mena de centres, previstos en el Pla de salut mental de la Conselleria de Sanitat, les persones menors estan hospitalitzades al llarg del dia (no pernocten), estan escolaritzades i participen en activitats terapèutiques amb personal especialitzat.

La Conselleria de Sanitat ha programat la posada en marxa d’un total de nou centres d’aquestes característiques. Els tres primers tenen trenta places cadascun i se situen a Picanya, Alacant i Castelló de la Plana, on les gestions per a adquirir l’immoble estan ja molt avançades.

259 places per a personal de Salut Mental

A més dels tres hospitals de dia, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha creat 259 noves places per a personal de Salut Mental en el marc del procés de creació de 6.000 places estructurals noves, l’increment més alt de plantilla que s’ha escomés en la història del Sistema Valencià de Salut.

D’aquestes 259 places, 70 s’han destinat a impulsar el pla de xoc d’atenció infantojuvenil que preveu, a més de la creació dels tres hospitals de dia (un per província), i l’organització d’equips comunitaris per a reforçar les unitats de Salut Mental Infantojuvenil en la resta de departaments de Salut.

A més d’aquestes iniciatives, se n’estan realitzant altres com ara la col·laboració amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a millorar l’acompanyament emocional i la salut mental de l’alumnat, la detecció precoç de patologies i la posada a punt de protocols, pautes i mesures de suport, així com dels plans terapèutics específics per a l’alumnat amb problemes mentals.

tracking