ESdiario

El patruller Formentor fa escala en El Campello amb jornada de portes obertes

El patruller "Formentor" amb base en l'Arsenal de Cartagena, coincidint amb la celebració del Dia de les Forces Armades realitzarà dissabte 3 de juny una escala en el port del Campello.

El patruller Formentor fa escala en El Campello amb jornada de portes obertes

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El patruller "Formentor", unitat de l'Armada amb base en l'Arsenal de Cartagena, coincidint amb la celebració de la festivitat del Dia de les Forces Armades realitzarà dissabte que ve 3 de juny una escala en el port del Campello, en el marc d'una de les navegacions de vigilància marítima que el vaixell realitza habitualment en el litoral mediterrani.

El vaixell oferirà una jornada de portes obertes de 18.00 a 21.00 hores en el moll "Armada Espanyola" del Club Nàutic, donant a conéixer la seua missió i mitjans amb els quals compta a bord. A continuació, a l'ocàs, (que es produirà a les 21.19 hores), se celebrarà el solemne acte d'arriat de bandera amb la presència d'autoritats i representants de la localitat. L'acte que podrà ser presenciat per tots els ciutadans des del moll.

L'especial vinculació entre el vaixell i la localitat es remunta a l'any 2007, ja que va ser al Campello on el vaixell va rebre la seua bandera de combat, acte que va suposar una fita molt significativa en la història d'aquesta unitat de l'Armada i que li fa, per tant, tindre un nexe especial amb la població. D'aquesta manera, són freqüents les visites del "Formentor" a aquesta localitat.

El “Formentor”, pertanyent a la classe “Toralla”, va ser construït en les Drassanes Viudes (Barcelona) i entregat a l'Armada en 1989. Forma part de la Força d'Acció Marítima (FAM) que, dins de la flota, està formada pel conjunt d'unitats que tenen per comesa principal preparar-se per a protegir els interessos marítims nacionals i el control dels espais marítims de sobirania i interés nacional, encarregant-se, amb un enfocament integral, d'assegurar la cooperació permanent amb els diversos organismes de l'Administració amb competències en l'àmbit marítim, la qual cosa constitueix la contribució de l'Armada a l'Acció de l'Estat en la Mar.

tracking