ESdiario

Arranca la temporada alta a les platges amb el servei de socorrisme diari

L'Ajuntament reforça el dispositiu de seguretat amb més agents de la Policia Local, drons i salvament marítim

Arranca la temporada alta a les platges amb el servei de socorrisme diari

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Alacant inicia la temporada alta a les platges amb la posada en marxa aquest dijous del servei de salvament i socorrisme diari, que es prolongarà fins al 15 de setembre. Al mateix temps, el Patronat de Turisme Alacant City&Beach ha fet els treballs necessaris perquè els serveis de passarel·les, llavapeus i lavabos també es troben a punt el mes de juny.

En paral·lel, la regidoria de Seguretat ha reforçat el dispositiu a les platges amb més agents de la Policia Local que seran els encarregats de vigilar les zones costaneres, arena, el litoral i passejos per als vianants al Postiguet, Albufereta-Almadrava, Urbanova, Sant Joan i Tabarca.

El servei de salvament i socorrisme diari comença aquest dijous en horari de 10 a 20 hores en tots els llocs (Sant Joan I i Sant Joan II, Postiguet, Almadrava-Albufereta i Urbanova i a partir del 15 de juny a Tabarca) fins al 15 de setembre.

Així mateix la platja de Sant Joan estrena les dues casetes dissenyades per l'artista Antonyo Marest, que estan cridades a convertir-se en una icona turística i que milloren les infraestructures per als socorristes.

També a la platja de Sant Joan es troba ja en marxa la nova zona esportiva en l'arena amb equips renovats per a l'exercici físic, material de gimnàstica, musculació i atletisme, al mateix temps que s'han canviat els pals de voleibol, les porteries d'handbol i futbol platja.

D'altra banda, el diumenge 4 de juny es procedirà a realitzar una neteja submarina dins del Pla de Millora del Sistema de Qualitat de la Platja, a l'altura de l'espigó del Postiguet.

El servei de bany adaptat començarà el mes de juliol, coincidint amb les vacances escolars. Com a novetat per a aquest estiu el Patronat de Turisme ha adquirit tres grues per a ajudar en el procés de portar a l'aigua a les persones amb mobilitat reduïda en la cadira amfíbia. S'utilitzaran en les zones de bany adaptat de Sant Joan, Postiguet i Urbanova. A més, existeix un punt d'atenció a la mobilitat reduïda a l'illa de Tabarca amb cadira amfíbia que es va instal·lar l'any passat.

Seguretat

Agents de la Policia Local patrullaran a peu, en bicicletes, quads i amb llanxes totes les platges, diàriament entre les 10 i les 20 hores. Els caps de setmana es reforçarà el dispositiu amb vigilància aèria amb drons.

A més, al dispositiu policial s'uneixen des de l'1 de juliol tots els dies els trenta voluntaris de l'Agrupació municipal de Protecció Civil, patrullant per l'arena, en bicicletes i les llanxes, com a suport als agents.

El servei marítim es prestarà, de 10 a 20 hores, amb dues embarcacions que cobriran la franja costanera entre Platja de Sant Joan i Urbanova. Les seues funcions fonamentals són de salvament i de control de documentació d'embarcacions. A això s'uneix el servei marítim del SPEIS que es prestarà a través de la seua unitat de busseig, embarcacions i atendrà emergències i rescats en la mar.

tracking