ESdiario

El Congrés Internacional d'Ingenieria Web comptarà amb mas de 100 investigadors

Se celebra del 6 al 9 de juny en la seu de la UA de la ciutat d'Alacant

El Congrés Internacional d'Ingenieria Web comptarà amb mas de 100 investigadors

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El Congrés Internacional d'Enginyeria Web (ICWE, International Conference on Web Engineering) de 2023 reuneix a prop d'un centenar d'investigadors de 17 països, que es donaran cita en la Seu de la Universitat d'Alacant del 6 al 9 de juny. L'ICWE, organitzat pel grup d'investigació WaKe de la UA, és el primer congrés líder en enginyeria web a nivell internacional, on investigadores i investigadors debatran sobre aquesta temàtica procedents de tot el món.

Enguany, a més, el congrés està enfocat a la "Enginyeria Web en l'era de la Intel·ligència Artificial" pel que comptarà amb conferències convidades d'algunes de les persones expertes de major rellevància en aquest camp, com Schahram Dustdar (catedràtic d'Informàtica en la LA TEUA Wien i director de la Divisió d'Investigació en Sistemes Distribuïts d'Àustria); Omar Benjelloun (enginyer del ‘programari’ en Google); i Nuria Oliver (cofundadora i directora d'ELLIS Alacant).

La conferència té com a objectiu reunir investigadors i professionals de l'acadèmia i indústria per a discutir i intercanviar idees sobre les últimes investigacions i desenvolupaments en enginyeria web. En concret, seran presents 91 investigadores i investigadors entre els quals destaquen participants de Corea del Sud, l'Índia, la Xina, Finlàndia, Itàlia, Alemanya, Portugal, Suïssa, Països Baixos i Espanya.

“Estem emocionats de ser amfitrions de la conferència internacional del màxim nivell enguany a Alacant", afirma Irene Garrigós, professora del departament de Llenguatges i Sistemes Informàtics i organitzadora de l'ICWE 2023. "Creiem que el tema d'enguany serà de gran interés per a investigadors i professionals per igual, ja que l'aplicabilitat de la intel·ligència artificial en l'enginyeria web és un tema on es poden desenvolupar grans iniciatives de transferència de coneixement a la indústria".

En aquest sentit, L'ICWE 2023 compta amb la col·laboració i patrocini d'Alacant Futura, estratègia posada en marxa per l'Ajuntament d'Alacant a través de l'Agència Local de Desenvolupament, i amb altres col·laboradors i patrocinadors de l'esdeveniment com l'Institut Universitari d'Investigació en Informàtica (IUII) de la Universitat d'Alacant, el CENID (Centre d'Intel·ligència Artificial de la Província d'Alacant) i Fundeun (Fundació Empresa Universitat d'Alacant).

tracking