Cerrar

Tornen de la mà de la Diputació els Camps de Voluntariat Ambiental

L'activitat es desenvoluparà del 28 de juny al 22 d'agost en Xorret de Catí (Castalla) i El Rentonar (La Torre de les Maçanes)

Tornen de la mà de la Diputació els Camps de Voluntariat Ambiental

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Un estiu més, la Diputació d'Alacant posa en marxa els Camps de Voluntariat Ambiental, una interessant iniciativa amb la qual es pretén previndre incendis forestals, així com formar, informar i conscienciar sobre la riquesa natural de la província.

Xorret de Catí, a Castalla, i El Rentonar, a La Torre de les Maçanes, són els espais en els quals es durà a terme aquesta activitat de gran valor ecològic que es desenvoluparà del 28 de juny al 22 d'agost en cinc torns d'onze dies cadascun. El diputat de Medi Ambient i Energia, Miguel Ángel Sánchez, ha destacat l'èxit d'aquesta proposta, “a la qual cada any se sumen voluntaris de tota Espanya”, i ha explicat que l'objectiu de la mateixa és “previndre accions de risc forestal, al mateix temps que conservar i recuperar l'entorn natural.

Així, els participants viuen grans experiències en plena naturalesa, duent a terme tasques com la neteja d'espais o la vigilància des de llocs fixos i rutes mòbils, a més de realitzant activitats alternatives d'oci i tallers”.Per a realitzar les funcions de manera correcta, els voluntaris rebran formació en cartografia, comunicació per ràdio i detecció d'incendis. Totes aquestes tasques s'alternaran amb la pràctica d'activitats lúdic-esportives en el medi natural i amb l'aprenentatge d'aspectes relacionats amb la flora, la fauna, l'orientació o el senderisme.

A més, l'experiència es completa amb excursions a llocs d'interés com l'Estació Biològica de Torretes, el Parc de Bombers d'Elda, el Parc Natural de la Font Roja o el Museu del Torró de Xixona.Les persones interessades a sumar-se a aquesta iniciativa poden apuntar-se o sol·licitar més informació a través de la pàgina web www.silvoturismo.com, telefonant al 965 376 231 o enviant un email a voluntariadoambientalalicante@gmail.com. La inscripció està disponible per a un o diversos torns i l'únic requisit és ser major de 18 anys.

Els participants, als quals se'ls dotarà del material necessari per a la realització de les tasques, rebran manutenció i allotjament gratuïts i comptaran amb monitors especialitzats que s'encarregaran de l'organització diària del camp, la distribució dels equips i la formació.Els participants, als quals se'ls dotarà del material necessari per a la realització de les tasques, rebran manutenció i allotjament gratuïts i comptaran amb monitors especialitzats que s'encarregaran de l'organització diària del camp, la distribució dels equips i la formació.

Els torns establits són els següents:

TORN 1 Del 28 de juny al 9 de juliol

TORN 2 Del 9 de juliol al 20 de juliol

TORN 3 Del 20 de juliol al 31 de juliol

TORN 4 Del 31 de juliol a l'11 d'agost

TORN 5 De l'11 d'agost al 22 d'agost