ESdiario

Un gran espai d'art urbà en el barri del Cabezo de Bigastro

Conclou la primera fase d'obres de Regeneració Urbana de tot l'entorn del Cabezo

Un gran espai d'art urbà en el barri del Cabezo de Bigastro

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Teresa Belmonte, alcaldessa de Bigastro i Antonio Meseguer, regidor d'Urbanisme han visitat el barri del Cabezo per a reunir-se amb les pintores artífexs de donar a aquesta zona un bany d'art urbà i gaudir del resultat d'una iniciativa que comença de manera especial.

María Escarbajal, del grup de la Triple M, compost per les tres artistes que han omplit de color aquest barri a través d'aquests murals, ha manifestat que “hem pintat dos murals, que són una espècie d'artifici amb escala, una pintura vertical, dues peces urbanes amb màgia, on s'ha representat una escenificació de la Venus de Rossetti, com a deessa de l'amor, en aquest cas de la Vega Baixa representant pel seu fruit, la taronja i la llima”.

El regidor responsable d'aquest projecte ha manifestat que és la “conclusió de la primera fase d'obres de Regeneració Urbana de tot l'entorn del Cabezo, començant també les obres de millora en tot l'entorn, per a continuar amb la dinamització turística de la localitat. Aquesta primera fase recull, d'una banda, les actuacions en les dues principals escales d'accés, creant amb la seua rehabilitació dos punts estratègics d'interés turístic, formant part dels més de dos quilòmetres projectats de rehabilitació dels seus carrers per a conformar un gran museu a l'aire lliure.

Aquesta actuació ha sigut adjudicada a una empresa local Bloom Serveis Educatius. I d'altra banda, s'inicien les obres als carrers Francesc d'Assís, Lope de Vega i Barri del Trinquet, per a la seua conversió en zona de vianants”.

María Ruiz, representant de l'empresa Bloom Serveis Educatius ha expressat que és una manera de donar a conéixer l'art urbà a través dels nostres cítrics i plasmar-ho en un barri molt característic de Bigastro, donant resposta al seu torn a les demandes veïnals.

Per part seua, Teresa Belmonte ha destacat que “és un projecte en un barri molt emblemàtic en la localitat, sent l'objectiu protegir la zona de l'horta, la muntanya i revitalitzar aquests barris dels nostres avis, amb molt de valor per a nosaltres però amb moltes cases abandonades, retornant-li l'atractiu a la zona perquè persones joves vengen a desenvolupar el seu projecte vital a aquesta zona i que les visiten generen que les empreses s'interessen per muntar ací negocis de servei i hostaleria, que aconseguim tornar a donar-li vida”.

Des de l'Ajuntament han indicat que dins d'aquestes actuacions també es contempla seguir amb el desenvolupament en aquesta mateixa zona del projecte del Museu a l'aire lliure amb els Murals dels Antics Oficis, mesclant la Cultura i l'Art amb la regeneració urbana.

tracking