Cerrar

Paralitzat el contracte d'adjudicació del servei de neteja a Calp

El servei de recollida de RSU i neteja viària va ser adjudicat al maig a Acciona per un import de 38.738.553,59 € i 9 anys

Paralitzat el contracte d'adjudicació del servei de neteja a Calp

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L'Ajuntament de Calp ha rebut aquesta setmana el recurs especial interposat per la segona empresa classificada contra l'adjudicació del contracte del servei de recollida de RSU i neteja viària, amb la interposició d'aquest recurs i tal com marca la Llei de Contractes del Sector Públic la formalització del contracte queda en suspens fins que es pronuncie el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals.

En el ple del passat mes de maig es va adjudicar el contracte del servei de recollida de RSU i neteja viària a la mercantil Acciona per un import de 38.738.553,59 € i 9 anys de concessió després de la proposta realitzada per la Mesa de Contractació.

Al procés de licitació es van presentar cinc empreses. En aquest procediment va participar un Comité d'Experts en la matèria, constituït per personal alié a l'Ajuntament amb excepció d'un dels seus membres, que va ser nomenat pel ple municipal. Aquest Comité és el que va analitzar els criteris basats en judicis de valor. Després de l'informe d'aquest Comité, la taula va avaluar els criteris objectius mitjançant l'aplicació de les fórmules previstes en la Llei de Contractes en el Sector Públic.

No existeix un termini determinat perquè el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals es pronuncie pel que no hi ha possibilitat de saber quan podrà formalitzar-se definitivament el contracte. Mentrestant el servei continuarà prestant-se de manera provisional com fins ara.

L'alcaldessa en funcions, Ana Sala, ha assenyalat que "el meu objectiu ha sigut sempre convertir Calp en el municipi més net d'Espanya, i per a això adjudicar com més prompte millor aquest contracte amb la finalitat de millorar la prestació després de 30 anys en què el servei ha quedat antiquat.