ESdiario

Hospital del Vinalopó se suma a la iniciativa“La peça que uns altres necessiten"

L'equip de donació i trasplantament se suma al lema “Puc ser la peça que uns altres necessiten” informant professionals, pacients i acompanyants de com fer-se donant.

Hospital del Vinalopó se suma a la iniciativa“La peça que uns altres necessiten"

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Com cada any, el primer dimecres del mes de juny se celebra a Espanya el Dia Nacional del Donant d'Òrgans i Teixits, organitzat per la Unió de Trasplantats d'Òrgans Sòlids, amb el suport de l'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT), i que enguany porta per lema “Puc ser la peça que uns altres necessiten”.

I, sota aquest lema, l'equip de coordinació de trasplantaments de l'Hospital Universitari del Vinalopó, del grup sanitari Ribera, han volgut donar visibilitat a aquesta necessitat recorrent corredors, habitacions i consultes de l'hospital per a sensibilitzar sobre la importància que adquireix la donació d'òrgans per a les persones que es troben a l'espera d'un trasplantament i necessiten aqueixa peça que complete el seu puzle per a poder continuar vivint.

Segons dades de l'ONT, en el primer trimestre de 2023 s'ha registrat un important augment respecte a 2022 en l'activitat de donació i trasplantament, amb 505 persones que van donar els seus òrgans després de morir en els primers 74 dies d'enguany, un 23% més que en el mateix període de 2022. A ells se sumen les 78 persones que han donat en vida un renyó o part del seu fetge, una xifra que creix un 37% respecte a l'any previ, situant-nos en xifres similars a les de 2019, quan es van registrar màxims històrics.

Qui pot ser donant?

Pot ser donant d'òrgans tota persona major d'edat que lliure i voluntàriament decidisca que, després de la seua defunció, els seus òrgans servisquen per a salvar o millorar la vida d'uns altres. A més, en determinats òrgans i prèvia realització de proves de compatibilitat i idoneïtat es pot realitzar la donació d'un òrgan en vida.

tracking