ESdiario

La Nit de Sant Joan de La Cala de Finestrat declarada Festa d'Interés Provincial

És una distinció que ve a reconéixer el caràcter popular i arrelat d'aquesta festa en la qual es fomenta la participació de tota la ciutadania i la integració de visitants i turistes.

La Nit de Sant Joan de La Cala de Finestrat declarada Festa d'Interés Provincial

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La tradicional “Nit de Sant Joan” de la Cala de Finestrat ha rebut el títol honorífic de Festa d'interés turístic provincial de la Comunitat Valenciana. És una distinció que ve a reconéixer el caràcter popular i arrelat d'aquesta festa en la qual es fomenta la participació de tota la ciutadania i la integració de visitants i turistes. També es posa en valor la repercussió pública de la celebració, la capacitat d'atracció de visitants i, amb tot això, la promoció de la Cala com a destinació turística. També es tenen en compte valors culturals i lúdic-festius, així com l'antiguitat de la festa que es remunta més de 15 anys arrere.

En paraules didal de l'àrea de Festes, Héctor Baldó, “de tots és sabut que quan arriba la Nit de Sant Joan la nostra platja de la Cala acull una vetlada molt especial, preparada amb molt d'afecte per a veïns i visitants, amb la finalitat de viure i compartir aquesta nit tan màgica i tan especial. A més de donar-nos cita en la riba per a saltar les ones, amenitzem aquest esdeveniment amb música, activitats per a xicotets i majors, també participa la Comissió de Festes. Amb tot això, la nostra platja es converteix any rere any i des de fa dècades en punt de trobada per a milers de persones.

Amb tot això, molt satisfets per rebre aquest títol honorífic que ve a reconéixer l'esforç de l'Ajuntament de Finestrat i a consolidar la nostra platja com a referent turístic en la Nit de Sant Joan”. Aquesta distinció “Festa de la Nit del Foc de Sant Joan de Finestrat” ha sigut comunicada per la Direcció General de Turisme a l'Ajuntament de Finestrat a través d'una resolució en la qual accepta la sol·licitud presentada per aquesta administració en data 17 d'abril i que resol atorgar aquest títol honorífic, a més d'ordenar la inscripció d'aquesta declaració en el Registre Especial de Festes, Itineraris, Publicacions i Obres Audiovisuals d'Interés Turístic de la Comunitat Valenciana.

Tot preparat per a la Nit de Sant Joan 2023

Des de la Regidoria de Festes ja s'estan ultimant tots els preparatius per a celebrar el divendres 23 de juny aquesta “Nit de Sant Joan” en La Cala de Finestrat. Està previst que els actes comencen sobre les 17.30 hores amb una sessió de zumba, després hi haurà disc infantil, música en directe i disc mòbil.

A més, hi haurà barra popular a càrrec de la Comissió de Festes Mini Tofols 2023. I per descomptat, el parèntesi a mitjanit per a saltar les ones i demanar els desitjos en aquesta màgica nit. “Tot això tindrà un caire singular enguany després d'haver sigut distingida la Nit de Sant Joan com a Festa d'Interés Turístic Provincial de la nostra Comunitat”, va concloure Va baldar.

tracking