ESdiario

La Generalitat anuncia noves instal·lacions punteres de conservatoris a Castelló

La Conselleria d'Educació està ultimant el document per a llançar el concurs de projectes arquitectònics, amb espais lectius separats per a cada conservatori

Víctor Garcia ha avançat que

Víctor Garcia ha avançat que "el departament del conseller Marzà està ultimant el document per a llançar el concurs de projectes arquitectònics"

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El director general d'Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, ha celebrat una primera reunió de coordinació sobre l'oferta educativa que abastaran els nous edificis. Ha estat acompanyat pel regidor d'Educació de l'Ajuntament de Castelló de la Plana, Francesc Mezquita, i les comunitats educatives dels conservatoris Professional i Superior de Música i Professional de Dansa de Castelló de la Plana.

El director general d'Infraestructures educatives, Víctor Garcia, ha explicat que "les comunitats educatives dels conservatoris poden estar ben tranquil·les amb l'oferta educativa que hi haurà en unes noves instal·lacions punteres. Crec que s'ha demostrat de sobres que en aquest departament estem al 100 % per a fer realitat les instal·lacions i, sobretot, que estiguen dissenyades per a tot allò que requereixen els estudis de què estem parlant".

"Tots formem un equip per a fer-ho realitat, així que tothom ha de tindre clar que han acabat els temps de les incerteses i, quan dic tothom, dic totes les institucions implicades i totes les direccions dels centres. Garantirem que els espais siguen com han de ser, perquè, per damunt de tot, han de ser útils. Qualsevol qüestionament que poguera sorgir respecte d'això no seria objectiu", ha afegit.

En aquest sentit, respecte als dos conservatoris de música, s'ha fet un estudi profund i objectiu sobre les hores lectives, amb la matrícula real que poden albergar els estudis. El director general de la Conselleria ha explicitat que "amb la matrícula que tenim ja en els actuals conservatoris i amb una projecció per al futur creixement d'oferta en els nous espais, estem parlant del fet que els nous conservatoris de música perfectament podran acollir una matrícula real de més de 500 places en el cas del Superior i de més de 700 per al Professional, molt més del que s'ofereix hui. És més, si així i tot es vol corregir algun aspecte relacionat amb això, no hi ha cap problema a revisar qualsevol aspecte i necessitat".

Víctor Garcia ha avançat també que "el departament del conseller Vicent Marzà està ultimant el document per a llançar el concurs de projectes arquitectònics, que haurà d'incloure espais lectius separats per a cada conservatori".

Cal recordar que els nous conservatoris s'ubicaran en la parcel·la de Taxida, que la Conselleria d'Educació havia determinat des d'un principi com la més adequada per a poder construir unes instal·lacions que atengueren les necessitats dels estudis. Seran uns edificis en les quals, des de la Conselleria dirigida per Vicent Marzà, s'invertiran aproximadament 28 milions d'euros, que, sumats als 19 milions que ja té en marxa en la construcció de 4 escoles i la construcció del que serà el nou Centre Integrat de Formació Professional al port, s'arribarà als vora 60 milions d'euros per a fer realitat les necessitats de millores i nous espais educatius en la capital de la Plana.

tracking