Cerrar

L’Aeroport de Castelló presenta la incubadora d'empreses aeroespacials

La signatura del contracte entre Aerocas i l’ESA marcarà l’inici del programa, que permetrà impulsar 12 projectes empresarials vinculats a l’espai

Presentació del projecte

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L’Aeroport de Castelló ha presentat este divendres en el València Digital Summit el projecte d’implantació d’una incubadora d’empreses de l’Agència Espacial Europea (ESA-BIC, European Space Agency Business Incubator Centre) a la Comunitat Valenciana, una iniciativa que afavorirà l’emprenedoria en l’àmbit aeroespacial.

L’acte ha comptat amb diverses intervencions protagonitzades per agents del sector, on s’han desgranat els detalls d’un projecte promogut per la Generalitat, a través de l’empresa pública Aeroport de Castelló (Aerocas), en col·laboració amb el consorci espacial valencià ValSpace. A més, la iniciativa compta amb prop de 40 entitats col·laboradores, entre organitzacions empresarials i professionals, universitats, instituts tecnològics i empreses.

El director general d’Aeroports de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Vicente Martínez Mus, ha destacat en la seua intervenció que la posada en marxa d’un ESA-BIC “suposarà un important estímul per al desenvolupament de la indústria aeroespacial a la Comunitat Valenciana”.

“D’una banda, exercirà una funció tractora per a la captació i la generació de talent. D’altra banda, ajudarà els emprenedors a transformar les seues idees de negoci relacionades amb l’espai en empreses comercials”, ha explicat.

El director general d’Aeroports ha insistit que el projecte d’ESA-BIC “obri una finestra d’oportunitats per al desenvolupament del sector aeroespacial de la Comunitat i està alineat amb l’aposta del Govern de la Generalitat per l’emprenedoria, el coneixement, el talent i la innovació”.

Vicente Martínez Mus ha subratllat el paper de l’Aeroport de Castelló, “que s’erigirà en un espai d’oportunitat per a la innovació i el desenvolupament de les noves tecnologies vinculades a l’espai”.

El projecte d’un ESA-BIC ha aconseguit l’aprovació del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) del Ministeri de Ciència i Innovació, en el marc del programa de centres d’incubació de l’Agència Espacial Europea.

L’equip tècnic encarregat del projecte ja ha completat els tràmits requerits per l’Agència Espacial Europea, per la qual cosa el pas següent és la signatura del contracte amb l’ESA, que marcarà l’inici de la posada en marxa de la incubadora d’empreses.

El programa tindrà una duració inicial de tres anys i permetrà impulsar un total de 12 projectes empresarials. L’objectiu és donar suport al naixement i la consolidació d’empreses emergents del sector aeroespacial, així com la transferència de solucions innovadores a partir de tecnologies de l’espai cap a altres sectors.

El projecte d’ESA-BIC té com a promotor l’Aeroport de Castelló, però la seua influència s’estén a tot el territori de la Comunitat Valenciana. Amb este objectiu, s’ha plantejat un model nodular, amb tres centres territorials, un per cada província.