Cerrar

Picassent celebra una jornada informativa i preventiva sobre la RCP

L'Ajuntament de Picassent commemorava el Dia Internacional de la Reanimació Cardiopulmonar, amb una activitat formativa a on hi participaven el Centre de Salut i la Creu Roja.

Picassent celebra una jornada informativa i preventiva sobre la RCP - AJUNTAMENT DE PICASSENT

Publicado por
Sergi Tarazona

Creado:

Actualizado:

Este diumenge 16 d'octubre, a l'esplanada de l'ermita, l'Ajuntament de Picassent commemorava el Dia Internacional de la Reanimació Cardiopulmonar, amb una activitat formativa a on hi participaven el Centre de Salut i la Creu Roja. L'objectiu: traslladar a la ciutadania les nocions bàsiques a l'hora d'atendre una parada cardiorespiratòria.

Veïns i veïnes de totes les edats s'apropaven a este estand per conéixer els passos a seguir davant una situació d'urgència com és un atac o pèrdua de consciència, identificant en un primer moment si es tracta d'una parada o d'un desmai. A continuació, el personal sanitari del Centre de Salut de Picassent ensenyava les maniobres bàsiques d'una RCP, amb l'oportú massatge cardíac, amb fortes compressions a l'estern, i les posteriors respiracions boca a boca. Esta activitat sanitària es va realitzar amb material professional, que comptava amb maniquins desenvolupats per a esta pràctica, tant d'adults com d'infants, a més d'altres equips electrònics i respiratoris.

"Més de la meitat de les parades cardiorespiratòries que es produeixen a Espanya, tenen lloc fora d'un espai sanitari. És per això que és de vital importància que la ciutadania conega estes maniobres bàsiques per saber com actuar davant una parada, i poder així salvar una vida", declarava Raquel Hervás, regidoria de Sanitat de l'Ajuntament de Picassent.

El Dia Internacional de la Conscienciació davant una parada cardíaca va ser creat l'any 2012, gràcies a una Declaració del Parlament Europeu, sumant-se a ella a nivell estatal el Consell Espanyol de RCP (CERCP). Cada minut de retard en l'atenció a la parada cardíaca fa disminuir un 10% les possibilitats de sobreviure a esta. És per això que una atenció correcta i precoç disminueix la seua mortalitat de manera molt important.

Zumba solidària de la Junta Contra el Càncer

Al mateix indret, i a la mateixa hora, la Junta Local contra el Càncer de Picassent (JLC) organitzava un acte solidari per recaptar fons per a la lluita contra el càncer de mama (Dia Internacional que se celebra el 19 d'octubre). Més de 300 persones s'ajuntaven a l'esplanada de l'ermita per seguir una classe magistral amb diferents monitores i monitors i passar així un matí d'esport però també solidari. La recaptació per esta jornada festiva ascendeix, segons la JLC, a més de 6000 euros, gràcies a la venda de polseres solidàries. L'alcaldessa del municipi, Conxa Garcia, i la regidora de Sanitat, Raquel Hervás, també participaven en este esdeveniment.

"Tornem a demostrar que som un poble solidari, i només cal mirar esta esplanada, plena de dones que volem posar el nostre granet d'arena i ajudar a una causa tan important com és el càncer de mama", declarava la primera edil.