ESdiario

‘Vasil’ i ‘Desenterrats’ triomfen en els V Premis Berlanga

La sèrie ‘Desenterrats’ obté quatre guardons: millor sèrie de ficció, muntatge i postproducció, direcció de fotografia i il·luminació i actor protagonista.

‘Vasil’ i ‘Desenterrats’ triomfen en els V Premis Berlanga

Publicado por
Sergi Tarazona

Creado:

Actualizado:

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, i l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual han organitzat la cinquena edició dels Premis Berlanga de l’Audiovisual Valencià. Els guardons s’han lliurat a l’Auditori de Castelló en una cerimònia retransmesa en directe per À Punt.

A l’acte han assistit la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit, el secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López Camps, la presidenta de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual, Teresa Cebrián, i representants de diferents institucions valencianes.

El lliurament de guardons ha transcorregut en una gala dinàmica i plena de ritme dirigida per Toni Betrán i conduïda per l’actriu Maria Juan, amb guió del cineasta Òscar Bernàcer. Ha estat una gala amb acompanyament musical de Ley DJ i la Maria, a més de la participació d’actrius, actors i professionals de l’audiovisual valencià com Fele Martínez; Paula Usero; Mireia Pérez; Chema García Ibarra; Giovanna Ribes; Jaime Linares; Sandra Cervera; Jorge Silvestre; Piluca Baquero; Cristina Fernández; Joan Manuel Gurillo; María Zamora; Maite Gil; Yassmine Othman; Pepa Sastre; María Minguez i Tirso Calero.

Tal com es va anunciar fa alguns dies, el Premi d’Honor que atorga la Generalitat l’ha rebut el director, programador i crític cinematogràfic Antonio Llorens Sanchis de la mà de la consellera Raquel Tamarit.

Amb aquest premi es reconeix el seu treball de defensa i promoció del cinema valencià i dels seus professionals durant més de quatre dècades als principals festivals i esdeveniments cinematogràfics nacionals i internacionals.

Premis en les 24 categories competitives

Els guanyadors i guanyadores dels Premis Berlanga de 2022 s’han decidit per les votacions dels acadèmics i acadèmiques de l’AVAV entre les més de 50 obres presentades a les 24 categories competitives.

`Vasil’ amb sis guardons i la sèrie alcoiana ‘Desenterrats’ amb quatre han estat les triomfadores de la vetlada.

Dirigida per Avelina Prat i produïda per Distinto Films, ‘Vasil’ ha obtingut els reconeixements a millor pel·lícula, direcció, guió (Avelina Prat), música original (Vincent Barrière), so (Iván Martínez-Rufat) i actriu de repartiment (Susi Sánchez).

Dirigida per Xavi Cortés i Arnau Cortés i produïda per Visual Producciones, la sèrie ‘Desenterrats’ ha obtingut els guardons a millor sèrie de ficció, muntatge i postproducció (Arnau Cortés, Carlos Hernández, Héctor Monerris i Àngela Revert), direcció de fotografia i il·luminació (Gabo Guerra i Natxo Alapont) i actor protagonista (Pep Sellés).

El llargmetratge ‘El agua’, dirigit per l’oriolana Elena López Riera i produïda per Suica Films, aconsegueix dos guardons interpretatius: actriu protagonista (Luna Pamies) i actor de repartiment (Pascual Valero).

Dirigida per Roberto Bueso i produïda per The Nun Producciones, ‘Llenos de gracia’ obté dos guardons: vestuari (Giovanna Ribes Esteve) i direcció de producció (Lorena Lluch).

El premi a millor videojoc ha sigut per a ‘The 9th Dragon’ de FrameOver. El jurat d’aquest premi ha estat format pels especialistes en videojocs Eurídice Cabañes, Fernando Carrión pepa Sastre.

tracking