ESdiario

Els últims temporals tripliquen el nombre de descàrregues de l’aplicació GVA 112

Després de l'última DANA s'han comptabilitzat un total de 32.323 descàrregues.

Els últims temporals tripliquen el nombre de descàrregues de l’aplicació GVA 112 Avisos - GVA

Publicado por
Sergi Tarazona

Creado:

Actualizado:

Els temporals registrats en els mesos de setembre, octubre i novembre a la Comunitat Valenciana han triplicat el nombre de descàrregues de l’aplicació GVA 112 Avisos. De les 10.000 descàrregues que es van comptabilitzar el mes d’agost, coincidents amb els incendis de la Vall d’Ebo i Bejís, l’app ha passat a tindre 32.323 descàrregues hui dia.

Aquesta aplicació, creada per l’equip de Desenvolupament Corporatiu del Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, permet als seus usuaris personalitzar en el seu telèfon mòbil les notificacions sobre alertes de les preemergències o emergències que s’activen en temps real. L’objectiu de la plataforma és que els usuaris puguen conéixer els avisos vigents de preemergències i emergències, així com el risc d’incendis.

L’actual versió de l’aplicació desenvolupada per l’equip tècnic de Desenvolupament del 112, la descàrrega de la qual és gratuïta, permet a l’usuari realitzar filtres de notificacions en funció de la ubicació del seu telèfon, així com consultar les recomanacions davant de possibles emergències sense necessitat de connexió a Internet.

El secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, ha assenyalat que aquesta app “permet la localització del terminal per a fer les notificacions selectives dels avisos i pot establir un màxim de cinc ubicacions geogràfiques prioritàries. També filtra les notificacions en funció de la ubicació actual o les establides per l’usuari”.

L’app compta entre les seues utilitats amb la recerca d’informació preventiva —consells per riscos d’inundacions o incendis, entre altres emergències— per a estar preparats enfront de qualsevol emergència que es produïsca a la Comunitat Valenciana. A més, en temps real es pot consultar si s’ha produït algun incident a la Comunitat Valenciana o si hi ha una alerta pròxima a la persona usuària.

L’aplicació està disponible en els sistemes Android i IOS i és l’única plataforma oficial que conté actualitzades les preemergències i emergències actives en qualsevol zona del territori de la Comunitat Valenciana i els incidents referents a incendis, accidents, rescats o episodis relacionats amb fenòmens meteorològics en temps real.

“L’actuació de la Generalitat no se centra únicament en la resposta immediata a l’emergència. A través d’aquestes eines el nostre objectiu és que la població estiga permanentment informada per a actuar enfront de qualsevol esdeveniment sobtat derivat de l’emergència climàtica, que ens amenaça cada vegada amb més freqüència”, hi ha afegit el responsable de Seguretat i Emergències.

tracking