Cerrar

Membres de La Unió Europea visita l’Oficina de VioGen de València

La consellera de Justicia, Gabriela Bravo, destaca que la Comunitat Valenciana és un referent en la protecció de les víctimes.

Membres de La Unió Europea visita l’Oficina de VioGen de València

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha mostrat l’Oficina de Denúncies i Assistència de Violència de Gènere a una comitiva del Comité de les Regions de la Unió Europea, que han visitat aquest divendres València per a conéixer els projectes en matèria de protecció a les víctimes que ha posat en marxa la Generalitat.

Bravo ha destacat que la Comunitat Valenciana és un referent en aquesta matèria, ja que és “l’única autonomia que ha construït durant set anys un model d’atenció a les víctimes basat en la proximitat, la qualitat i l’atenció als més vulnerables”.

En aquest sentit, ha recordat que la Conselleria de Justícia destina 23,5 milions d’euros per a lluitar contra la violència de gènere i ha destacat els projectes principals, com ho són la Xarxa d’Oficines d’Assistència a les Víctimes del Delicte (OAVD), les oficines especialitzades en violència de gènere, les unitats forenses integrals (UVFI) i els gabinets psicosocials.

A més, ha destacat l’aposta de la Comunitat Valenciana per crear una jurisdicció especialitzada en violència de gènere, amb la creació de nous jutjats exclusius.

Quant a l’Oficina de Denúncies Especialitzada en Violència de Gènere, ha insistit que no hi ha cap país que haja posat en marxa aquest servei. La titular de Justícia ha explicat que les dones tarden una mitjana de set anys a denunciar el seu agressor, per això és “fonamental” que les dones compten amb un espai segur, amable i amb personal especialitzat. Del total de víctimes assistides per alguna de les tres oficines de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, el 60 per cent ha interposat denúncia.

Així mateix, ha fet valdre la xarxa pública d’assistència d’oficines, un servei gratuït que està en totes les seus judicials per a oferir assessorament jurídic i atenció psicològica i social per a les víctimes de qualsevol delicte, encara que atenen majoritàriament dones víctimes de violència de gènere. Ha assegurat que s’ha passat de les 17 oficines en 2017 a 37 en 2022, a més d’un equip itinerant per a donar servei als municipis menys poblats.