ESdiario

La Generalitat participa en la fira de turisme de Berlín

El president de la Generalitat visita aquest certamen alemany, considerat el més important del món.

La Generalitat participa en la fira de turisme de Berlín

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El president de la Generalitat, Ximo Puig, promocionarà l’oferta turística de la Comunitat Valenciana en la Internationale Tourismus Börse (ITB), que se celebra a Berlín entre el 7 i el 9 de març, per a fer valdre el fet que la Comunitat Valenciana lidera l’augment de pernoctacions hoteleres de persones estrangeres en el conjunt d’Espanya, amb un creixement del 91 % en termes interanuals.

ITB Berlin és, juntament amb la WTM de Londres i Fitur de Madrid, un dels aparadors turístics més importants del món, com ha assenyalat el titular de Turisme, Francesc Colomer, que també ha destacat que “Alemanya està sempre entre els millors clients de les nostres platges, a més de ser un mercat especialment rendible, que viatja fora de temporada i amb especial interés en altres productes, com ara la gastronomia, la cultura i el turisme de congressos”.

Segons Colomer, el mercat del turisme alemany ha registrat un creixement del 63,6 % respecte a 2021: “Aquesta tendència ascendent dels indicadors permet augurar un notable increment d’aquest mercat emissor per a enguany”.

El secretari autonòmic ha destacat el “caràcter estrictament professional” de l’edició ITB 2023, que torna després de la pandèmia amb nou format sense la presència de públic general, només oberta a professionals del sector, i on s’estima que, en els tres dies de duració de la fira, es mantindran més de 400 reunions i trobades a l’estand de la Comunitat Valenciana.

En aquest sentit, Colomer ha avançat que hi ha previstes reunions amb diversos turoperadors i mitjans de comunicació, tant alemanys com d’altres països, així com la cadena de televisió nord-americana CNBC, especialitzada en temes financers i econòmics.

El secretari autonòmic de Turisme ha assenyalat que “l’objectiu d’aquesta edició és generar negoci, facilitar el contacte amb professionals alemanys i d’altres parts del món, però, sobretot, diversificar i incrementar l’arribada de viatgers d’aquest mercat, un dels principals emissors internacionals per a la nostra destinació”.

Espai de la Comunitat Valenciana

Turisme Comunitat Valenciana participa en la ITB de Berlín 2023 amb un estand propi de 170 metres quadrats dins del pavelló de Turespaña, a més d’un taulell individualitzat en el segment LGBTQ+, en el qual tindran cabuda 20 coexpositors, 10 dels quals seran empreses i altres punts, marques i municipis turístics.

Així, en l’espai de Comunitat Valenciana estaran representades les marques turístiques de Costa Blanca, juntament amb els municipis de Calp i Guardamar del Segura; València Turisme, amb les destinacions de Cullera i Gandia; Alacant Turisme; Visit València; Visit Benidorm, i Visit Elx.

Per la seua banda, en l’estand LGBTQ+ Comunitat Valenciana, estaran Visit Benidorm i Visit València i, a més, es realitzaran les presentacions de València Gay Games 2026 i Benidorm.

Així mateix, l’estand disposarà de taules de reunions per a trobades professionals i un taulell gastronòmic que oferirà productes de denominació d’origen de la Comunitat Valenciana.

Aquesta edició de la fira s’ha habilitat l’eina ITBExplore i s’ofereix també l’ITB Speed Networking per a entrar en contacte amb compradors.

Perfil del turista alemany

L’any passat, va visitar la Comunitat Valenciana més de mig milió de turistes alemanys (586.123). Un 51,6 % d’aquest grup de visitants va tindre com a destinació la província d’Alacant, on la ciutat de Benidorm concentra el 5,3 % de turistes alemanys de la província.

El perfil de visitant roman una mitjana de 10,7 dies, realitza una despesa mitjana diària de 101,7 euros i un 94,3 % dels casos viatja sense paquet turístic. El 79 % hi accedeix per via aèria i el 20,6 %, per carretera.

El turista alemany s’allotja a la Comunitat Valenciana en hotels (34,8 %); habitatges de familiars i amics (22,4 %); segones residències (23,5 %) i habitatges de lloguer (13,5 %). Els càmpings concentren un 3,1 % de turistes i els motius principals de la visita són l’oci (77 %) i les relacions personals (10 %).

Es tracta d’un mercat que viatja a la Comunitat majoritàriament en el tercer trimestre de l’any (31,1 %) i en el segon trimestre (27,3 %). Els mesos de juliol, setembre i octubre concentren el 33 % de les visites.

tracking