Cerrar

L’Hospital de Sagunt disposarà de 109 consultes d’especialitats en un edifici

La reagrupació d'especialitats suposarà una millora assistencial per al personal sanitari i per als pacients, i ja està adjudicada la redacció del projecte per més de 340.000 euros

L’Hospital de Sagunt disposarà de 109 consultes d’especialitats en un edifici

Publicado por

Creado:

Actualizado:

En:

L’Hospital de Sagunt comptarà amb 109 consultes de diverses especialitats que s’unificaran en el nou edifici de consultes externes una vegada es construïsca. Aquesta nova infraestructura se situarà en l’actual zona del pàrquing, disposarà de cinc plantes i estarà connectada amb el centre hospitalari.

Actualment, el projecte va avançant en les diverses fases de tramitació i la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, a través del Departament de Salut de Sagunt, ja ha adjudicat la redacció del projecte del nou edifici de consultes externes de l’Hospital de Sagunt per un import de 343.289,92 euros.

La finalitat és albergar en un únic bloc totes les consultes externes del centre hospitalari i el Centre d’Especialitats de Port de Sagunt, amb un total previst de 109 consultes, a més del servei de la Unitat d’Hospitalització a Domicili i zones de serveis generals.

En aquest sentit, la reagrupació de les diverses especialitats permetrà millorar la qualitat assistencial, no només per als pacients sinó també per al personal sanitari, ja que es guanya en proximitat a l’Hospital de Sagunt en estar totes les àrees connectades en tots els nivells.

El nou edifici comptarà amb una superfície de 8.653 m2. Al soterrani se situaran zones de serveis generals, llenceria, vestuaris i estances d’instal·lacions. Al semisoterrani aniran situats els espais per a la Unitat d’Hospitalització a Domicili i les consultes, i a la resta de les plantes se situaran la zona de consultes externes, les zones comunes i els espais per a personal sanitari.

Així mateix, disposarà de zones comunes àmplies, agradables i acollidores, amb una distribució de lectura clara i fàcil per l’usuari, amb passarel·les accessibles i, en l’eix central, un generós i lluminós pati enjardinat que connectarà visualment totes les plantes de l’edifici, al qual es podrà accedir des de qualsevol de les sales d’espera de les diverses especialitats.

Cal destacar que el Departament de Salut de Sagunt, a causa del compromís que té amb el medi ambient, dotarà aquest nou espai d’instal·lacions i acabats de gran eficiència energètica i instal·lació de plaques fotovoltaiques, entre altres, per a així minimitzar l’impacte ambiental i que això supose un màxim estalvi energètic.

Amb aquestes importants futures intervencions, la Conselleria de Sanitat pretén dur a terme la tercera fase del Pla director de l’Hospital de Sagunt aprovat en 2017, amb l’objectiu de garantir l’equitat i proporcionar una millor atenció sanitària i de més qualitat en el Departament de Salut de Sagunt.