ESdiario

Navarro aposta per l’agricultura ecològica com a garantia de salut, sostenibilit

La Comunitat Valenciana i Canàries celebren unes jornades per a intercanviar experiències sobre plans de transició agroecològica, ecomenjadors i impuls als menús saludables en espais públics

Navarro aposta per l’agricultura ecològica com a garantia de salut, sostenibilit

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro, ha participat en unes jornades junt amb la Conselleria d’Agricultura del Govern de Canàries, amb la finalitat d’estretir llaços entre tots dos territoris per a avançar en la transició cap a models de producció ecològica i de consum sostenible d’aliments.

Segons ha assegurat la mateixa consellera, es tracta d’“una trobada molt productiva per a intercanviar experiències que ens servisquen per a promoure la salut des de la prevenció i la sostenibilitat, i en aquest sentit l’agricultura ecològica ocupa un paper fonamental com a garantia de qualitat, proximitat i temporada”.

Així mateix, la consellera també ha valorat el lideratge valencià en producció ecològica, ja que, gràcies a la posada en marxa del I i II Pla valencià de transició agroecològica, “més del 85 % dels municipis valencians ja treballen l’agricultura ecològica i estem per damunt del 20 % en superfície dedicada a l’agricultura ecològica, molt a prop ja del 25 % fixat com a objectiu per la Unió Europea en 2030”.

Uns plans que, tal com ha defensat Navarro, pretenen accelerar la transició ecològica justa, fer front als reptes d’emergència climàtica i propiciar un model d’alimentació més sostenible i saludable a la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que en les jornades també ha participat la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Ofèlia Gimeno, que han insistit en el projecte de decret del Consell per a garantir l’alimentació saludable i sostenible en tots els àmbits públics (menjadors escolars, residències, hospitals, universitats, etc.), així com en el projecte SchoolFood4Change, que busca que els menjars escolars siguen agradables i saludables per a l’alumnat i per a la cura del planeta.

En aquesta mateixa línia, el Govern Canari ha detallat el programa Ecocomedores. Un pla que promou el desenvolupament del sector ecològic a Canàries i la millora de la qualitat de l’alimentació de centres escolars i sociosanitaris, introduint el producte ecològic, local i de temporada en l’elaboració dels menús.

Visites

Aquestes jornades de transferència de coneixement i intercanvi d’iniciatives que han tingut lloc a Tenerife també s’han complementat amb visites a diversos centres que promouen i reforcen l’aposta del Govern canari pels productes ecològics, frescos i de quilòmetre zero, com ara el CEIP Acentejo, la Finca el Conuco i l’empresa Buscándome las Habichuelas (BLH).

tracking