ESdiario

Emergències forma treballadores dels centres Dona 24 Hores

La formació rebuda permetrà a aquestes professionals determinar quina serà la millor resposta en casos de risc

Emergències forma treballadores dels centres Dona 24 Hores

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Treballadores dels centres Dona 24 Hores de la Generalitat Valenciana han assistit aquesta setmana a una formació específica sobre Tècniques d’atenció de trucades d’emergència. El curs s’ha dut a terme al Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i hi han participat 47 professionals que han aprofundit en qüestions com les diverses entrades al sistema que hi ha per als casos de violència de gènere: el 016, el servei Atenpro, els centres Dona 24 hores o les trucades de víctimes directes.

A més, han pogut escoltar trucades simulades i entendre com classifica el 112 aquests casos per a executar la resposta més adequada.

Els centres Dona 24 Hores tenen establit un protocol amb el Servei 112 en virtut del qual les telefonades que es fan des d’aquests centres entren en una bústia prioritària, de manera que el contacte s’estableix entre el centre i el 112 per a executar la resposta corresponent a cada tipus d’alarma, mobilitzant recursos en cas que siga necessari, sense posar en risc la integritat de la víctima.

Aquest procediment se suma als que ja es duen a terme a la sala del 112 Comunitat Valenciana, com el programa Atenpro, a través de Creu Roja, el protocol del qual també permet donar una resposta preferent i immediata a les dones que en formen part.

El 112 Comunitat Valenciana gestiona també telefonades del Servei d’Atenció Víctimes Violència de Gènere 016 i, des de 2017, té signat també un conveni amb l’Institut Valencià de les Dones, mitjançant el qual s’ha desenvolupat un protocol per a l’atenció i la gestió de telefonades rebudes a la sala del 112 Comunitat Valenciana, procedents de centres d’acolliment i habitatges tutelats de dones de la Generalitat Valenciana.

tracking