ESdiario

La Ciutat de les Arts i les Ciències inicia la instal·lació de plaques solars

L’energia fotovoltaica alimentarà les necessitats de l’edifici més gran del complex

Ciutat de les Arts

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La Ciutat de les Arts i les Ciències ha iniciat les obres amb la finalitat de col·locar més de 1.300 metres quadrats de panells solars de paviment fotovoltaic de vidre al voladís sud del Museu de les Ciències, dels 4.285 metres quadrats previstos per al total de la instal·lació, que generaran part de l’electricitat que necessiten les instal·lacions de l’edifici.

La primera actuació consisteix a retirar el paviment actual d’aquesta terrassa exterior, situada a l’altura de la tercera planta del museu, per a no sobrecarregar-ne el pes amb la instal·lació del sòl fotovoltaic que el substituirà. Els treballs han començat i ja s’ha demolit més del 40 % de la superfície del voladís.

Així mateix, s’ha instal·lat en la façana sud de l’edifici una bastida que alberga a l’interior el conducte pel qual s’evacuaran els enderrocs fins als contenidors de retirada de residus situats al passeig exterior, salvant una diferència d’altura de 17 metres.

Aquesta primera fase de les obres es prolongarà fins a mitjan juny i està previst que al juliol arriben les primeres plaques de paviment fotovoltaic de vidre destinades a aquest espai.

L’execució del projecte d’instal·lació de paviment solar fotovoltaic als voladissos del museu en preveu la col·locació en els dos voladissos exteriors, amb una potència màxima instal·lada de 553 kWp, la qual cosa suposarà generar un màxim del 30 % de l’energia que necessita l’edifici en algunes èpoques de l’any.

Aquest projecte forma part del conjunt d’obres de millora energètica del Museu de les Ciències vinculat al Programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics (PIREP).

tracking