ESdiario

Aposta pel turisme accessible com una oportunitat per al sector

Durant aquesta setmana s’ha organitzat un viatge de familiarització en el qual han participat influencers reconeguts en turisme accessible

Aposta pel turisme accessible com una oportunitat per al sector

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Turisme Comunitat Valenciana i la Plataforma Representativa Estatal de Persones amb Discapacitat Física (Predif) han organitzat durant aquesta setmana una acció promocional per a donar a conéixer l’oferta de serveis turístics adaptats de la Comunitat Valenciana.

Així, aquest divendres s’ha celebrat a la seu de l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques (Invat·tur) un taller perquè empreses turístiques i destinacions de la Comunitat Valenciana mostren la seua oferta de serveis turístics adaptats a agències nacionals i internacionals que comercialitzen viatges accessibles.

Aquest taller és l’activitat que tanca un viatge de familiarització (famtrip) organitzat per Turisme en col·laboració amb l’organització Predif, per a donar a conéixer l’oferta de turisme accessible de la Comunitat Valenciana a influencers reconeguts amb discapacitat i a agències de viatge.

El director general de Turisme, Herick Campos, que ha assistit a aquest taller, ha explicat que l’activitat s’emmarca en el conveni entre Turisme Comunitat Valenciana i Predif, i ha destacat que es tracta d’“un exemple de cogestió amb una organització de referència en matèria d’accessibilitat”.

A més, Herick Campos ha apuntat que la iniciativa contribueix al fet que influencers i agències de viatge participen activament a difondre l’oferta de turisme accessible de la Comunitat Valenciana. Campos ha recordat que totes aquestes accions s’emmarquen en el Programa de turisme accessible de la Comunitat Valenciana 2021-2025, impulsat per Turisme CV i Predif.

En el taller han participat agències com ara Viajes El Corte Inglés, Travel Xperience, Enable Holidays, Traveltino, Fundação Inatel i Action Handicap France, i hi ha hagut representació tant d’hotels com d’apartaments turístics, guies de turisme, a més del Patronat Costa Blanca, Visit Benidorm o Cacsa.

Després del taller hi ha hagut una taula redona sobre el turisme accessible a la Comunitat Valenciana i, a més, influencers del sector del turisme accessible han comptat la seua experiència i han explicat les necessitats.

Els i les influencers que hi han participat són: Marta Bustos Góngora, que pateix discapacitat visual i compta amb una comunitat de 190.000 seguidors en Instagram i més de 162.000 en TikTok; Enrique Bernabeu, que divulga les seues vivències en TikTok a més de 324.000 seguidors i en Instagram, a més de 81.000, i Cristina Reyes, que té discapacitat auditiva i divulga els seus viatges en el blog Mochileando sin Barreras.

Famtrip

Durant aquesta setmana, Turisme, en col·laboració amb l’organització Predif, ha organitzat un viatge de familiarització per a donar a conéixer l’oferta de turisme accessible de la Comunitat Valenciana a influencers reconeguts amb discapacitat i a agències de viatges.

Des del 29 de maig fins a l’1 de juny, el grup ha visitat diverses localitats de la Comunitat Valenciana, com ara Onda, Benicàssim, Nules, Utiel, Requena, Albaida, Monòver o la Vila Joiosa.

tracking