ESdiario

José Antonio Rovira es posa al capdavant de la “conselleria del futur"

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació ha afirmat que la llibertat dels pares i mares a triar l’educació dels seus fills i filles està per damunt de les imposicions administratives

José Antonio Rovira, conseller d'Educació

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, es posa al capdavant, amb energia i il·lusió, de “la conselleria del futur, perquè el futur de qualsevol país es basa en l’educació i en la formació dels joves destinada, com a pas final, a una ocupació de qualitat”.

Rovira ha indicat que les noves competències que assumeix aquest departament “enllacen l’Educació Infantil, Primària i Secundària amb la universitat per a finalment aconseguir joves amb altes quotes d’ocupabilitat”.

El nou conseller ha fet aquestes declaracions durant l’acte de traspàs de carteres, que ha rebut de l’anterior consellera, Raquel Tamarit. En la seua intervenció, ha recordat els anys que va passar en aquesta Conselleria, com a director general de Personal, i ha mostrat el seu reconeixement a tots els i les professionals que treballen en la Conselleria i que contribueixen al bon funcionament d’aquesta.

José Antonio Rovira ha avançat que entre les seues prioritats està solucionar “la incongruència del fet que als joves de les zones en què la Llei d’ús i ensenyament del valencià els permet l’exempció del valencià, al mateix temps, la Llei de plurilingüisme els obliga a donar assignatures en valencià, en un idioma del qual estan exempts. Aquest és un forat de la Llei de plurilingüisme que caldrà solucionar al més prompte possible”. A més, ha assegurat que es farà un plantejament global de reforma d’aquesta llei.

Una altra de les prioritats del seu departament és la llibertat dels pares i mares per a triar l’educació dels seus fills i filles. “El dret a triar dels pares estarà per damunt de les imposicions de l’Administració”, ha assegurat.

També ha indicat que els centres escolars continuaran tenint pes en les decisions de la comunitat educativa “perquè són els que millor coneixen les necessitats del lloc” i ha apuntat que es recuperaran moltes competències per a la inspecció educativa, que en els últims anys ha sigut buidada de funcions, i establirà processos menys burocràtics per als col·legis perquè “els col·legis no són oficines, sinó centres d’ensenyament”.

tracking