ESdiario

El Rialto obri la temporada amb "En la oscuridad todo se mueve’

Dirigit per la coreògrafa alcoiana Paula Serrano, estarà en cartell del 4 al 15 d'octubre

Presentación de la nueva temporada en el Teatro Rialto

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La temporada escènica del Teatre Rialto, que va ser presentada en el seu conjunt el mes de juny passat, arranca amb la producció pròpia de l’Institut Valencià de Cultura En la oscuridad todo se mueve, que estarà en cartell del 4 al 15 d'octubre.

Un espectacle que segons la mateixa coreògrafa “és una experiència estètica, no sols dansística. Totes les capes estan al mateix nivell perquè tot fa l'espectacle: la dansa, la música, l'escenografia i il·luminació. És una obra misteriosa i inquietant a l'estil de ‘La Pantera Rosa' i David Lynch”

Este espectacle de dansa contemporània, dirigit per la coreògrafa alcoiana Paula Serrano, és el primer dels que componen el cicle ‘Constel·lació Sanchis Sinisterra’ ja que per a la seua creació pren com a punt de partida i inspiració l'obra El lector por horas del mateix José Sanchis Sinisterra, obra teatral que també veurem a les taules del Rialto posteriorment en una coproducció entre l’IVC, la Sala Beckett de Barcelona i el Teatro de la Abadía de Madrid.

Respecte a la versió de l'obra, la coreògrafa pren una cita per a la seua versió “Hi ha una cita en l'escena setze que va ser el motor creatiu del món que hem creat: ‘quan tingues por, tanca els ulls, queda't una estona així amb els ulls tancats i després, en obrir-los, la por se n'haurà anat’” A partir d'ací, la coreògrafa planteja el tema central.

La ‘Constel·lació Sanchis Sinisterra' abastarà el mes d'octubre i novembre i estarà integrada per tres produccions pròpies i les lectures dramatitzades del Laboratori Insula Dramataria. D'esta manera, en paraules del director adjunt d'Arts Escèniques de l'IVC, Roberto García, “es ret un necessari i més que justificat tribut a un valencià universal, que com a dramaturg i pedagog ha sigut sense dubte una de les personalitats més rellevants i influents del teatre espanyol contemporani de les últimes dècades”.

Cal destacar que, per a la creació d'estes tres produccions, vinculades de manera multidisciplinària al text de Sinisterra El lector por horas, s'ha conformat un equip creatiu transversal, ja que l'espai escènic dels tres espectacles és creació de l'escenògraf Luis Crespo i l'autor, Xavier Puchades, ha treballat de dramaturg per a connectar els tres satèl·lits d'esta constel·lació.

L'espectacle En la oscuridad todo se mueve, com passa amb totes les produccions pròpies que s'exhibixen al Teatre Rialto, forma part del projecte de mediació 'Habitem el Rialto' amb la participació d'instituts de secundària còmplices.

Així mateix, el dijous 5 d'octubre al matí es realitzarà una ‘funció relaxada’, una iniciativa pionera a la Comunitat Valenciana però habitual en alguns teatres d'Europa on s'adapta l'espectacle per a ser visionat per col·lectius amb diversitat funcional i persones amb alta sensibilitat a estímuls visuals i auditius.

tracking