ESdiario

Els hotels de la Comunitat tanquen setembre amb una ocupació del 85%

El percentatge més gran el registra la ciutat de València, amb un 90 %, seguida de Benidorm, amb un 89 %; tots dos superiors a l’any anterior

Imagen archivo Benidorm

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La Comunitat Valenciana va registrar el mes de setembre passat una ocupació mitjana hotelera pròxima al 85 % en el litoral, la qual cosa suposa 3,8 punts percentuals superior a la dada registrada el setembre de 2022, segons les dades de l’Enquesta d’ocupació d’estiu realitzada per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra representativa d’establiments hotelers de les tres províncies.

Les dades d’esta enquesta mostren una ocupació superior al 75 % en hotels de l’interior de la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un notable creixement interanual del 18,9 %. A més, els càmpings del litoral de la Comunitat Valenciana van registrar al setembre una ocupació del 65 % tant en bungalous com en parcel·les, mentre que els apartaments turístics gestionats per empreses van ser ocupats per al total de la Comunitat Valenciana en prop d’un 60 %.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha valorat positivament estos òptims resultats de setembre, i ha recordat que “es tracta d’un mes estratègic per a la nostra destinació, que, a més, ens ajuda a marcar una tendència cap a la desestacionalització”.

En este sentit, ha afirmat que “iniciatives com la posada en marxa del segon període del Bo Viatge 2023, que va arrancar el mes de setembre i estarà vigent fins a desembre, unides a les bones temperatures que han propiciat les reserves d’última hora, han permés allargar l’ocupació estival” i registrar, així, percentatges considerablement elevats, en “totes les destinacions i les modalitats d’allotjament”, hi ha afegit Nuria Montes.

Ocupació hotelera de setembre per zones

Segons les dades de l’enquesta anteriorment esmentada, al litoral de Castelló, el grau d’ocupació per places es va situar en un 70 % el mes de setembre passat, mentre que els hotels del litoral d’Alacant, sense incloure-hi els de Benidorm, van registrar una ocupació superior al 88 %.

A més, els hotels de la ciutat de València van registrar l’ocupació més elevada amb un 90 %, un 2,8 % més que el setembre de 2022, i Benidorm va superar el 89 %, la qual cosa suposa 4 punts interanuals més.

Quant a l’ocupació als hotels d’interior, les dades mostren que a l’interior de Castelló el grau d’ocupació per places estimat per al mes de setembre es va situar en el 65 %. A l’interior de València l’ocupació estimada supera el 85 %, mentre que per a l’interior d’Alacant l’ocupació estimada arriba a prop del 74 %.

tracking