Cerrar

Sanitat ha immunitzat contra el VRS més de 5.000 menors a la Comunitat

Per províncies, a València, han sigut immunitzats un total de 2.523 xiquets i xiquetes; a Alacant, 1.899 menors, i a Castelló, 653

Personal sanitari vacunant a un bebé

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La Conselleria de Sanitat ha immunitzat ja més de 5.000 menors amb el monoclonal enfront del virus respiratori sincicial (VRS) des de l'inici d'esta primera campanya duta a terme a la Comunitat Valenciana per a augmentar-ne la protecció tant en les maternitats com en els centres de salut. En concret, i fins al 5 d'octubre, s'ha immunitzat un total de 5.075 xiquets i xiquetes.

El conseller de Sanitat, Marciano Gómez, ha destacat que "després de cinc dies de l'inici del procés d'immunització enfront del VRS als bebés de la Comunitat Valenciana, ja hem immunitzat més de cinc mil xiquets i xiquetes, per la qual cosa vull agrair extraordinàriament a tots els pares i mares i als professionals sanitaris la col·laboració en este procés i este programa".

"Esta xifra -ha continuat el titular de Sanitat- demostra com era de necessària esta immunització, que afavorirà que els nostres xiquets i xiquetes, els bebés de la Comunitat Valenciana, puguen passar un millor hivern, respirant millor i sense necessitat de posar-se malalts i sol·licitar assistència sanitària".

Per províncies, a València han sigut un total de 2.523 els xiquets i xiquetes immunitzats; a Alacant, 1.899 menors, i a Castelló, 653.

En els centres de salut s'han immunitzat 4.356 xiquets i xiquetes i 719 bebés.

Per grups de risc, s'ha immunitzat un total de 4.617 xiquets sans, és a dir, els nascuts des de l'1 d'abril de 2023. Quant als xiquets i xiquetes de fins a dos anys amb patologia de risc, han sigut 191 xiquets prematurs de menys de 35 setmanes, 75 xiquets amb cardiopaties congènites, 23 amb displàsies pulmonars i 169 amb altres patologies de base segons el protocol.

La campanya està dirigida, d'una banda, a xiquets i xiquetes de fins a dos anys, amb patologia de risc, que són prop de 1.000 menors. D'altra banda, als xiquets nascuts entre l'1 d'abril de 2023 i el 31 de març de 2024, que s'estima que seran uns 35.000 menors.

Per províncies, es calcula que seran al voltant de 18.200 xiquets a València; 13.300, a Alacant, i 4.200, a Castelló, que seran immunitzats amb l'objectiu d'augmentar-ne la protecció i evitar, així, les principals patologies associades a este virus.