ESdiario

Els drets reconeguts de l’Agència Tributària Valenciana pujen un 47% sobre 2019

El Consell Rector de l’Agència Tributària Valenciana aprova l’informe sobre l’execució pressupostària dels nou primers mesos de l’any

Plana web de l'Agència Tributària Valenciana

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L’Agència Tributària Valenciana ha xifrat els drets reconeguts en els nou primers mesos de 2023 en 1.787,94 milions d’euros, xifra lleugerament inferior a la de 2022, però un 47 % superior a la de 2019, tal com reflectix l’informe sobre l’execució pressupostària de l’ATV, a 30 de setembre, aprovat esta setmana pel Consell Rector de l’organisme.

“Estes xifres constaten la labor positiva de l’organisme en la gestió dels tributs que té cedits i en els seus propis”, ha destacat la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino.

En concret, entre tots els tributs gestionats per l’ATV, l’Impost sobre Transmissions Patrimonials i Actes Jurídics Documentats és el que suposa més pes en els drets reconeguts i en la mateixa recaptació. Més concretament, la modalitat de Transmissions Patrimonials Oneroses de l’impost representa més de la mitat de l’acció directa de l’Agència, amb 983,22 milions.

A continuació, quant a impacte recaptatori, es troba la modalitat d’Actes Jurídics Documentats d’este impost i l’Impost sobre Successions i Donacions, en la seua modalitat de Successions, amb uns drets reconeguts de 236,06 i 246,45 milions d’euros, respectivament, cosa que suposa, en conjunt, un 27 % del total dels drets reconeguts.

D’altra banda, també és rellevant l’aportació de l’Impost sobre el Patrimoni en el període actual, amb uns drets reconeguts que ascendixen a 197,52 milions d’euros.

En sentit contrari, és minoritària la recaptació que s’obté per la modalitat d’Operacions Societàries, en una part destacable a causa dels beneficis fiscals previstos en la normativa d’aplicació i la millora en la situació econòmica respecte a anys anteriors, que provoca menys dissolucions de societats; un poc més notable és la que prové de la modalitat Donacions, de l’Impost sobre Successions i Donacions (16,21 milions) i dels tributs sobre el joc (105,73 milions d’euros).

tracking