ESdiario

El Jardi Botànic acull la Mediterranean Plant Conservation Week

La Setmana de la Conservació de Plantes està reconeguda com un dels esdeveniments internacionals sobre conservació de flora més importants d'Europa

Jardí Botànic de València

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori ha inaugurat la quarta edició de la Mediterranean Plant Conservation Week (4MPCW). Es tracta d’un punt de trobada per a botànics, institucions de la societat civil que treballen en el camp de la conservació de plantes i membres de la comunitat científica, que té lloc fins al 27 d’octubre a València.

En la inauguració, el director general de Medi Natural i Animal, Raúl Mérida, ha assenyalat que “les setmanes de conservació de plantes mediterrànies representen una oportunitat per a desenvolupar un marc per al diàleg entre les parts interessades, compartir exemples reeixits d’iniciatives de conservació de plantes amb les comunitats locals i millorar la capacitat de desenvolupament”.

La quarta edició de la 4MPCW, que ha tingut lloc al jardí Botànic de València, porta per títol ‘Plant Conservation and Ecosystem Restoration in the Mediterranean’ i aborda el tema de la conservació ex situ i in situ, així com de la restauració dels ecosistemes.

Este congrés té com a objectiu “difondre els principals assoliments en conservació de la flora i restauració dels hàbitats que s’estan desenvolupant des de la Generalitat en els últims anys, així com els avanços en investigació valenciana aplicada a esta temàtica”, segons ha manifestat el director general de Medi Natural.

Mérida ha anunciat que la 4a Setmana de la Conservació de les Plantes permetrà donar a conéixer el projecte que desenvolupa la Generalitat, a través del CIEF, per a la conservació de l’hàbitat del teix, un dels arbres més rars i amenaçats dels boscos valencians, gràcies al projecte LIFE Teixeres, cofinançat pel Programa LIFE de la Unió Europea per al medi ambient i l’acció pel clima de l’Agència Executiva Europea de Clima, Infraestructures i Medi Ambient.

Prop de 250 experts, de quasi tots els països de l’entorn del Mediterrani, assistiran a les més de 190 comunicacions entre presentacions orals i pòsters, provinents de 20 països, entre els quals destaquen les aportacions d’Espanya i Itàlia.

Els participants d’esta trobada internacional sobre conservació de flora més important d’Europa podran visitar zones d’actuació en camp d’este projecte, així com diverses microreserves, instal·lacions de conservació de flora silvestre en el CIEF i àrees de reintroducció d’espècies amenaçades.

Finalment, el director general ha informat que “no només es coneixerà l’extraordinària riquesa botànica valenciana, una de les més destacades del continent europeu, sinó que podran veure, de primera mà, els treballs de conservació que han permés importants avanços per a salvar de l’extinció d’espècies com l’estepa de Cartagena, la silene d’Ifac o l’ensopeguera de Peníscola; les tres espècies valencianes que disposen de pla de recuperació aprovat per la Conselleria”.

tracking