ESdiario

Esports destinarà 1.2 milions en projectes esportius en centres educatius

L'objectiu és fomentar i donar suport als centres de Primària i ESO que promoguen l'activitat física i l'esport fora de l'horari lectiu

Alumnes jugant al pati d'un col·legi

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport destinarà 1,2 milions d'euros en ajudes a centres educatius no universitaris de la Comunitat Valenciana per a realitzar projectes d'esport, activitat física i salut (PEAFS) durant el curs 2023-2024. Les ajudes s'executaran amb càrrec als pressupostos de la Generalitat de 2024.

L'objectiu d'estes subvencions és fomentar i donar suport als centres que promoguen l'activitat física i l'esport fora de l'horari lectiu, a través de programes que estiguen integrats en el projecte educatiu del centre durant este curs, i que siguen aprovats pel claustre i el consell escolar. Així mateix, també serviran per a ajudar a la implantació de la persona coordinadora del PEAFS en estos col·legis.

El director general d'Esport, Luis Cervera, ha destacat que estes ajudes "complixen un dels objectius que s'ha marcat la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport per a impulsar l'accés a l'activitat esportiva de tota la societat, tant pels beneficis que practicar-la genera sobre la salut com pels valors que promou, com l'esforç, la companyonia, la disciplina, la competitivitat i la constància".

En este sentit, ha destacat la importància que té el foment de l'activitat física des d'edats primerenques, amb la finalitat de generar en la població més jove uns hàbits de vida saludables perquè puguen perdurar al llarg de la seua vida.

Podran sol·licitar estes subvencions i assignacions econòmiques els centres educatius no universitaris sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana i els privats concertats que impartisquen Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria.

Cal destacar que els centres beneficiaris seran reconeguts com a centre educatiu promotor de l'activitat física i l'esport (CEPAFE).

tracking