ESdiario

El Palau de les Arts alberga el concurs d'Orquestres de la Comunitat Valenciana

El certamen tindrà lloc el diumenge, 5 de novembre on participaran cinc formacions de tot el territori

Orquestra actuant al Palau de les Arts

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), celebra juntament amb CaixaBank i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) la sisena edició del Concurs CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana este pròxim diumenge, 5 de novembre, a l'Auditori de les Arts.

La celebració d'este certamen s'emmarca en el programa ‘CaixaBank escolta València’, que es desenvolupa per a impulsar i reconéixer l'activitat musical a la Comunitat Valenciana i que té en este certamen una de les seues accions més importants. En concret, consta de dos categories: Salvador Giner, per a orquestres d'entre 30 i 60 músics, i Martín i Soler, per a orquestres d'entre 61 i 85 músics.

A més, vinculat a este concurs i amb la finalitat d'estimular el moviment orquestral valencià, les dos orquestres guanyadores del concurs i les dos que hagen tingut la segona millor puntuació en cada categoria participaran en el VI Festival CaixaBank d'Orquestres de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc a les capitals culturals 2023 de la Comunitat Valenciana.

La final del concurs s'iniciarà el diumenge al matí amb les actuacions dins de la categoria Salvador Giner. A les 10.30 hores actuarà l'Orquestra del Centre Artístic Musical de Xàbia, sota la direcció Joan Antoni Bou Vayà, que interpretarà el Concert per a flauta núm. 1 en sol major k313 de Mozart i la Simfonia núm. 26 en re menor Lamentatione de Haydn.

A continuació, actuarà l'Orquestra Simfònica de la Societat Instructiva Unió Musical de Tavernes de la Valldigna, sota la direcció de Manuel Godoy, amb la Simfonia núm. 7 en la major. Op. de Beethoven i Danzón núm. 7 d'Arturo Márquez.

A la vesprada, a partir de les 16.30 hores, tindran lloc les actuacions en la categoria Martín i Soler, que s'iniciaran amb la participació de l'Orquestra de la Societat Musical l'Artística Manisense, sota la direcció de Joan F. Miquel Zanón, que oferirà un programa format per la Simfonia núm. 3 en mi bemoll major, Op. 97, de Schumann; i la Marxa eslava en si bemoll menor, Op. 31, de Txaikovski.

A continuació, serà el torn de l'Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Torrent, sota la direcció de Rafael Ortí Martínez amb l'Obertura Rosamunda de Schubert i la Simfonia núm. 9 en mi menor, Op. 95, del Nou Món de Dvorák.

Tancarà la vesprada l'Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria, sota la direcció de Juan José Aguado Baena, amb la Simfonia núm. 4 en la major Italiana Op. 95 de Mendelssohn i la Sinfonía sevillana de Turina.

tracking