L’Ivace adjudica a 250 empreses per projectes d'investigació tecnològic
Creixen els projectes d’innovació relacionats amb la posada en marxa de mètodes o tècniques de producció ecoeficients
L’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, ha adjudicat a 250 empreses ajudes per valor de 10,1 milions d’euros per al desenvolupament de projectes d’investigació, desenvolupament tecnològic i innovació empresarial.
Estes ajudes s’emmarquen dins del Pla d’R+D+I empresarial de 2023 de l’Ivace, el qual s’ha transformat en un marc estable de finançament per a les petites i mitjanes empreses.
Per a la consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, les ajudes del Pla d’R+D+I empresarial de l’Ivace “estan contribuint a elevar el pes de la inversió privada en R+D+I de la nostra Comunitat amb mesures finançades pels fons europeus Feder, que permeten que les empreses assumisquen projectes que impliquen risc tecnològic i que en altres condicions serien més difícils d’assumir, especialment per les nostres pimes”.
Projectes d’R+D
Els programes ‘R+D pime’ i ‘R+D en cooperació’ tenen com a objectiu contribuir al desenvolupament i la millora de les capacitats d’investigació i innovació empresarial i la consolidació d’empreses generadores de tecnologia.
En esta edició s’han finançat un total de 71 iniciatives en línia amb els àmbits prioritaris en l’Estratègia d’especialització intel·ligent de la Comunitat Valenciana (S3CV), el 10 % de les quals són d’empreses jóvens i innovadores que aposten per invertir en R+D.
Per a la màxima responsable d’Innovació i Indústria de la Comunitat Valenciana, esta dada “posa de manifest la capacitat investigadora de les petites empreses des de les seues fases primerenques de creixement”.
Dins de la convocatòria ‘R+D pime’ s’han finançat 49 projectes individuals, el 30 % dels quals s’apliquen en àmbits com les TIC (tecnologies de la informació i les comunicacions) i la biotecnologia, amb un increment dels projectes vinculats als sectors tradicionals.
Per la seua banda, prop del 70 % dels projectes ‘R+D en cooperació’ són d’àmbits com ara les TIC, la biotecnologia verda i l’economia circular.
En este sentit, en els 11 consorcis que reben suport en este programa participen un total de 22 empreses, 8 de les quals són grans empreses amb un paper tractor en estos projectes.
La inversió prevista per les empreses per a l’execució d’estos projectes supera els 10 milions d’euros.
Projectes d’innovació
En esta convocatòria, l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial ha finançat, amb prop de 7 milions d’euros, un total de 175 projectes innovadors per al desenvolupament de projectes d’innovació de nous productes, nous processos i per al desenvolupament de solucions innovadores en els àmbits de les tecnologies de l’electrònica, la informàtica i la comunicació (TEIC).
D’estos 175 projectes, es referixen més de la meitat al desenvolupament de noves aplicacions, dispositius o solucions innovadores mitjançant l’ús de les TEIC per a la seua comercialització i aplicació en l’àmbit industrial.
Així les coses, s’ha detectat un important creixement en el nombre de projectes relacionats amb la posada en marxa de mètodes o tècniques de producció ecoeficients, que contribuïxen amb això a reforçar els models d’economia circular de les empreses.
Les empreses han previst invertir 18,7 milions d’euros en el desenvolupament d’estos projectes.