ESdiario

Espai LaGranja aposta per la internacionalització i el ‘networking’ professional

El centre de l'IVC acull un cicle de tallers formatius per a estimular l'activitat professional de l'Associació Valenciana d'Empreses de Dansa

Quatre ballarins practicant ballet

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Espai LaGranja, el centre de creació del sector de dansa de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), ha apostat per la internacionalització i el treball en xarxa, o networking, professional en acollir un cicle de tallers formatius per a estimular l’activitat professional i l’aspecte empresarial del sector, organitzat per l’Associació Valenciana d’Empreses de Dansa (AVED).

La programació del centre, dissenyada amb AVED, prosseguix estes setmanes de novembre amb els tallers ‘Estratègies de projecció en l’àmbit internacional’ i ‘Sector cultural i àmbit professional: la importància del networking’, tots dos coordinats per Radar Cultura.

Què ha de tindre un projecte per a ser internacionalitzable; per on començar per a eixir fora d’Espanya; quins recursos hi ha disponibles per a aconseguir-ho... són algunes de les qüestions que aborden els tallers, que partixen de la premissa que la internacionalització d’un projecte cultural és una de les claus per a garantir-ne la sostenibilitat.

Estos tallers pretenen oferir una panoràmica de les oportunitats que hi ha per al sector cultural, amb especial atenció a la dansa i les arts vives, en l’àmbit internacional.

Esta primera aproximació a les particularitats del treball en l’exterior, així com les eines per a posicionar-se fora de les fronteres nacionals, oferix també informació sobre ajudes, espais, xarxes, associacions i programes a través dels quals exportar productes i serveis culturals amb l’objectiu d’ampliar les possibilitats d’un projecte cultural. Finalment, el mòdul facilitarà l’elaboració d’un full de ruta que aborde la dimensió internacional d’un projecte artístic o cultural.

La importància del treball en xarxa

Les indústries culturals i creatives constituïxen al voltant del 3 % del PIB mundial i, en este sentit, els professionals de la cultura estan organitzats en diversos sectors, les relacions dels quals és necessari conéixer.

El taller de l’AVED sobre treball en xarxa introduïx l’organització del sector i identifica els entorns, els espais i els fòrums on estar al dia dels seus avanços, així com orientar sobre com posicionar-se com a agents culturals significatius, perquè partix que bona part de l’èxit d’un projecte residix tant en el valor que aporta com en la capacitat de donar-se a conéixer, col·laborar o deixar-se impregnar pel context, per la qual cosa una estratègia de treball en xarxa és essencial per a aconseguir els objectius marcats.

Tots dos tallers són elaborats per Radar Cultura, empresa dedicada a l’aplicació de coneixement empíric al sector cultural, i seran impartits per David Márquez Martín de la Leona, gestor cultural, analista i consultor i director de Radar Cultura, i Daniel Valtueña, investigador, consultor i analista independent membre de l’equip de Radar Cultura.

“A través d’estos tallers volem desencadenar processos d’intercanvi que permeten al sector repensar la seua manera de crear, distribuir, produir i provocar la connexió de l’ecosistema de la dansa d’una manera més transversal”, ha assenyalat el director del centre, Guillermo Arazo.

tracking