Cerrar

L'Ivace gestiona 210 milions per impulsar la transició energética a la Comunitat

Argüelles reafirma el compromís del Consell per agilitzar i simplificar els tràmits per a la implantació de les energies renovables i guanyar en sobirania energètica

Director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El director general d’Energia i Mines, Manuel Argüelles, ha destacat en la 8a edició del Fòrum de Sostenibilitat la “ferma aposta de la Generalitat per la descarbonització de l’economia”, per a la qual cosa l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), dependent de la Conselleria d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, “està gestionant 210 milions d’euros per a impulsar la transició energètica a la Comunitat Valenciana”.

Així doncs, Ivace Energia compta amb una bateria de línies d’incentius per a fomentar l’eficiència energètica en les empreses, l’autoconsum, l’emmagatzematge darrere de comptador, la climatització renovable, la rehabilitació energètica d’habitatge i actuacions de regeneració urbana en municipis de menys de 5.000 habitants, i la mobilitat elèctrica.

Per a Argüelles, la transició energètica cap a un futur descarbonitzat “constituïx un desafiament sense precedents” i, al seu torn, “obri un ampli ventall d’oportunitats en el qual la Comunitat Valenciana compta amb tots els components per a liderar el canvi de model energètic”.

La Comunitat Valenciana, tal com ha explicat, compta amb empreses “molt capdavanteres” en temes d’emmagatzematge, fabricació de panells, fabricació d’inversors, desenvolupadors i enginyeries i, per tant, “estem en posició i davant de l’oportunitat de reforçar esta indústria i que la Comunitat lidere el canvi energètic”.

Per al director general, cal aprofitar la transició energètica per a generar “ocupació de qualitat, innovadora, fer emergir nou talent i retindre el que tenim, i constituïx una aposta estratègica amb el repte d’avançar cap a un futur més sostenible”.

Així mateix, ha posat en relleu la “necessitat imprescindible de guanyar en sobirania energètica”, tal com ha posat de manifest el conflicte d’Ucraïna, “per a protegir-nos i ser energèticament competitius enfront dels conflictes geopolítics”.

En este sentit, ha reafirmat l’aposta de la Conselleria d’Innovació, per “facilitar, agilitzar i simplificar els tràmits administratius” i per impulsar “la creació d’un hub d’empreses per a generar un pol industrial en matèria d’energies renovables”.

La trobada Fòrum de Desenvolupament Sostenible València Green Summit, finançada per l’Ivace i organitzada per Cambra València, reunix a València experts, líders empresarials, acadèmics i representants de l’Administració pública per a abordar els desafiaments i les oportunitats que afronta el planeta.