ESdiario

Més de 220.000 alumnes de la Comunitat avaluen el sistema educatiu

Esta avaluació està dirigida a alumnes de 3r i 6é de Primària, 4t d'ESO, 2n d'FP Bàsica i 2n de Batxillerat de 1.765 centres de la Comunitat

Alumne fent tasques en classe

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Més de 220.000 alumnes de la Comunitat Valenciana realitzaran a partir del 15 de novembre l’avaluació de context del sistema educatiu valencià. Participaran en estes proves l’alumnat de 3r i 6é de Primària, 4t d’ESO, 2n d’FP Bàsica i 2n de Batxillerat de 1.765 centres de la Comunitat (908 de València, 240 de Castelló i 617 d’Alacant).

La directora general d’Innovació i Inclusió Educativa, Xaro Escrig, s’ha reunit de manera telemàtica amb els directors dels centres públics, concertats i privats per a explicar-los el procés i facilitar el procediment.

“A través d’esta avaluació pretenem conéixer com les circumstàncies socials, culturals i econòmiques del context familiar i educatiu de l’alumnat influïxen en el seu rendiment acadèmic i la seua evolució personal”, ha assenyalat la directora general.

L’avaluació es durà a terme mitjançant l’ompliment per l’alumnat d’uns qüestionaris via telemàtica. En el cas dels alumnes més menuts, els de 3r de Primària, la família haurà d’omplir un qüestionari addicional. “Als equips dels centres, se’ls ha informat que el procediment garantix la protecció de dades dels menors i la confidencialitat en el tractament de les dades”, hi ha afegit Xaro Escrig.

Esta mena d’estudis, junt amb altres criteris, permeten a la Conselleria i els centres educatius obtindre informació objectiva que permeta prendre decisions adequades i eficaces per a millorar la qualitat i l’equitat del sistema educatiu de la Comunitat Valenciana.

tracking