ESdiario

El Circuit Ricardo Tomo decidix el títol de MotoGP

El traçat de Cheste ja ha coronat en 20 ocasions el campió del món, sis de les quals en la categoria de MotoGP

Francesco Bagnaia celebrant el títol de campió del Món

Publicado por

Creado:

Actualizado:

El Circuit Ricardo Tormo celebra este cap de setmana el Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana, l’última cita del calendari més llarg de la història de MotoGP, amb el títol de la categoria regna en joc.

L’italià Francesco Bagnaia (Ducati) és el favorit per a alçar-se amb el seu segon entorxat per davant del madrileny Jorge Martín (Ducati), que haurà de protagonitzar una gran remuntada per a optar al títol.

Des de 2002, el Circuit celebra l’última cita de la temporada i, des de llavors, en 15 ocasions, un o dos títols s’han decidit en el traçat de Cheste. En total, 20 campionats de 125cc, 250cc, Moto3, Moto2 i MotoGP s’han decidit en la pista valenciana.

La categoria regna ha arribat amb la competició al límit en sis ocasions, set si comptem la temporada present. En 2006, el malguanyat Nicky Hayden es va fer de manera sorprenent amb el títol enfront de Valentino Rossi, que arribava com a líder a València.

En 2013, Marc Márquez es convertia en el campió més jove de la història de MotoGP; en 2015, Jorge Lorenzo sumava un nou títol doblegant Valentino Rossi, i, en 2017, Marc Márquez repetia campionat amb una salvada històrica per davant de l’italià Andrea Dovizioso.

En la temporada 2020, Joan Mir aconseguia el títol marcat per la pandèmia, i l’any passat, Francesco Bagnaia confirmava el títol que havia barallat durant tota la temporada enfront del francés Fabio Quartararo.

Es dona la circumstància que esta temporada es disputen dos proves puntuables de MotoGP: la carrera ‘sprint’ del dissabte podria donar ja un campió en el cas que Bagnaia aconseguira quatre punts més que el pilot de San Sebastián de los Reyes. Si l’italià guanya la carrera i Martín és tercer, o pitjor, el títol estarà decidit.

Moto2 i Moto3

La categoria intermèdia ha decidit la seua classificació final a Cheste en sis ocasions, tres en 250cc i tres més en Moto2. El pilot de San Marino Manuel Poggiali, en 2003; Jorge Lorenzo, en 2006, i el japonés Hiroshi Aoyama, en 2009, ho van fer en 250cc. Així mateix, Stefan Bradl en 2011, Remy Gardner en 2021 i Augusto Fernandez l’any passat en Moto2.

En la categoria xicoteta, fins a set ocasions s’ha decidit la consecució del títol a València. El francés Arnaud Vincent, el suís Tomas Luthi, l’hongarés Gabor Talmacsi, un joveníssim Marc Márquez i el valencià Nico Terol, en 125cc, així com Maverick Viñales, Álex Márquez i Danny Kent en Moto3, van segellar els seus títols al Circuit Ricardo Tormo.

Els tres primers classificats de MotoGP; el campió de Moto2, Pedro Acosta, i el de Moto3, Jaume Masià, seran coronats en la gala MotoGP Beats Lights Out al pavelló de la Font de Sant Lluís el diumenge 26 de novembre, a les 20.00 hores, en un esdeveniment del qual estan a la venda les entrades i que inclou un concert d’Ana Mena.

tracking