Cerrar

La Generalitat posa en marxa una nova edició del ‘Fem xarxa. Fem igualtat"

Destaca que esta iniciativa pretén facilitar recursos i formació en línia als ajuntaments, entitats socials, empreses i ciutadania en matèria d'igualtat

Presentació del projecte

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La secretària d'Igualtat i Diversitat, Asunción Quinzá, ha anunciat la posada en marxa d'una nova edició del projecte de formació ‘Fem xarxa. Fem igualtat’, una ferramenta dirigida a fomentar les activitats de sensibilització de la Xarxa Valenciana d'Igualtat.

Asunción Quinzá ha fet estes declaracions en l'acte d'obertura de la trobada Xarxa Valenciana d'Igualtat 2023 de la província de València, que s'ha realitzat al centre municipal de majors d'Alfafar i al qual ha assistit acompanyada per la directora general d'Igualtat i de l'Institut de les Dones, Davinia Bono.

‘Fem xarxa. Fem igualtat’ és una iniciativa que “pretén facilitar recursos i formació en línia als ajuntaments, entitats socials, empreses i ciutadania, en matèria d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes”, tal com ha explicat la secretària autonòmica.

Així mateix, la responsable d'Igualtat ha destacat que el projecte també complix la finalitat de “previndre i sensibilitzar sobre la violència de gènere per a integrar la perspectiva de gènere a les entitats locals i compartir, així, coneixements i crear xarxes entre els professionals de la Xarxa Valenciana d'Igualtat i els agents socials”.

La programació formativa serà semestral i s'organitzaran, a més, diverses ponències mensuals. La novetat d'esta edició serà la presència de ponents expertes en matèria d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes.

Xarxa Valenciana d'Igualtat

Cal recordar que el propòsit de la Xarxa Valenciana d'Igualtat és regular i fer efectiu el principi d'igualtat de dones i homes en la Comunitat Valenciana, així com establir els principis generals que han d'orientar esta igualtat i determinar les accions bàsiques que han de ser implementades.

La Xarxa Valenciana d'Igualtat està formada per unitats d'igualtat compostes per agents d'igualtat i promotores d'igualtat.

Els programes que vertebren esta xarxa són la incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques municipals; la informació, orientació i assessorament personalitzat a dones; la detecció de la violència de gènere i altres violències sobre les dones, i els plans d'igualtat en empreses de la Comunitat Valenciana.

Respecte a les actuacions efectuades per la Xarxa Valenciana d'Igualtat, durant el primer semestre de 2023 en la Comunitat Valenciana s'han comptabilitzat un global de 14.686 intervencions.

Específicament, 1.040 actuacions corresponen a l'àrea d'incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques locals; 9.184 actuacions d'informació, orientació i assessorament; se n'han registrat 3.842 en el programa de detecció de la violència de gènere, i s'han realitzat un total de 620 informes i assessoraments a empreses i entitats a través dels plans d'igualtat en empreses de la Comunitat Valenciana.

Concretament, a la província de València s'han comptabilitzat un total de 8.008 actuacions, de les quals 444 corresponen a l'àrea d'incorporació de la perspectiva de gènere en les polítiques públiques locals; la quantitat de 4.975 intervencions pertany a l'àrea d'informació i perspectiva de gènere; 2.201, registrades en el programa de detecció de la violència de gènere, i s'han realitzat un total de 388 informes i assessoraments a empreses i entitats a través dels plans d'igualtat en empreses de la Comunitat Valenciana.