ESdiario

Ivace celebrarà 80 accions de promoció exterior en 40 mercats en 2024

L'organització de missions d'empreses importadores que es reuniran amb empreses de la Comunitat concentra el 32 % de les accions

Cartell promocional

Publicado por

Creado:

Actualizado:

Ivace Internacional ha publicat este dilluns l’avanç del Pla de promoció exterior 2024, un document que conté les accions proposades per l’Ivace per a promocionar les empreses i els productes de la Comunitat Valenciana en els mercats exteriors.

La consellera d’Innovació, Indústria, Comerç i Turisme, Nuria Montes, ha explicat que el Pla de promoció exterior conté la programació d’actuacions proposades per Ivace Internacional per a l’any que ve, “després d’adaptar el pressupost disponible a les necessitats que els mateixos sectors exportadors ens han traslladat, unides a la valoració dels experts sectorials i la Xarxa Exterior de l’Ivace”.

“Presentem un pla ambiciós per a 2024, integrat per 82 accions en prop de 40 mercats, amb l’objectiu de facilitar noves oportunitats de negoci a les nostres empreses”, ha explicat Montes.

Des d’Ivace Internacional s’organitza la participació d’empreses valencianes en fires internacionals, missions comercials, trobades empresarials o presentacions de producte, entre altres actuacions.

En el Pla de promoció exterior 2024, les missions inverses d’importadors i prescriptors tornen a tindre gran protagonisme i concentren el 32 % de les actuacions previstes al llarg de l’any. Destaquen en este àmbit les missions de compradors que assistiran a les fires internacionals celebrades a la Comunitat Valenciana, com ara Cevisama, Hàbitat, Home Textils Premium, Iberflora o Fimi, entre altres.

En este sentit, la directora general d’Emprenedoria i Internacionalització, Ester Olivas, ha explicat que l’objectiu d’estes accions és “facilitar a les empreses nous acords comercials amb empreses importadores en mercats amb bones oportunitats per a les nostres empreses”.

La posada en marxa d’este pla és possible gràcies al treball de l’equip d’Ivace Internacional i de l’extensa xarxa en l’exterior, des de la qual s’acompanya i s’assessora les empreses en cada una d’estes accions.

En este sentit, Ester Olivas ha anunciat el reforç de la Xarxa Exterior de l’Ivace. “En 2024 ampliarem el nostre servei a les empreses valencianes amb una nova oficina a l’Aràbia Saudita, un mercat objectiu clau per al teixit empresarial de la nostra Comunitat”, ha explicat.

Estructura en trimestres

L’avanç del Pla de promoció exterior 2024 s’ha estructurat per trimestres i per àrees geogràfiques perquè les empreses tinguen una visió clara de les accions proposades en cada període i zona geogràfica, amb la finalitat que puguen començar a gestionar la seua agenda de promoció exterior amb antelació suficient.

A més, s’han diferenciat clarament les accions que se celebraran en els mercats exteriors, entre les quals es compta la participació en fires internacionals, les missions comercials directes, les trobades empresarials o les presentacions de producte, de les accions celebrades a Espanya, que consistixen en missions d’empreses importadores convidades a la Comunitat Valenciana perquè desenvolupen una agenda de contactes amb empreses valencianes.

Accions per àrees i sectors

Amèrica és l’àrea geogràfica que concentra més actuacions celebrades fora de la Comunitat Valenciana, amb una xifra de 18 accions i el 21 % del total. Estan previstes accions en mercats com ara Colòmbia, el Brasil, els Estats Units, Mèxic, el Perú o Guatemala. Hi seguix Europa, amb 16 actuacions en mercats com ara els països bàltics, Alemanya, França, Sèrbia, Bulgària, Albània, Montenegro, el Regne Units o Suïssa. Europa concentra el 19,5 % del total.

Àsia concentra 15 actuacions per a promocionar els productes i les empreses de la Comunitat Valenciana en 2024, amb un 18 % del total. Quant a mercats, hi estan presents el Kazakhstan, l’Uzbekistan, el Vietnam, les Filipines, l’Índia, la Xina, el Japó, l’Aràbia Saudita i Corea del Sud, entre altres.

El continent africà serà destinació de 6 accions, el 7 % del total, amb actuacions a l’Àfrica Occidental, Algèria, el Marroc i Tunísia.

tracking