ESdiario

L'Orquestra de la Comunitat interpreta Mahler i Xostakóvitx

L'OCV oferirà este concert divendres, 20 d'octubre, al Palau de les Arts i dissabte 21 repetirà el programa a l'Auditori de Castelló

El director Mark Elder dirigint a la Orquestra de la Comunitat Valenciana

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L'Orquestra de la Comunitat Valenciana (OCV) interpretarà obres de Mahler i Xostakóvitx sota la direcció del prestigiós Sir Mark Elder este divendres, 20 d'octubre, al Palau de les Arts Reina Sofia, i dissabte, 21 d'octubre, a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

Després del seu reeixit debut amb els cossos estables de Les Arts en 2022, Mark Elder, torna per al primer dels concerts de la temporada d'abonament, que amb l'epígraf ‘Poètiques del destí’ té com a fil conductor les obres crepusculars dels grans compositors del repertori.

El titular de l'Orquestra Hallé de Manchester i principal director convidat de la Filharmònica de Bergen proposa per a este doble concert un programa exigent i monumental que permetrà al públic disfrutar del brillant so i de la qualitat instrumental de l'OCV.

En el faristol, dos obres inèdites per a l'OCV de dos compositors estretament vinculats: Gustav Mahler i Dmitri Xostakóvitx. La formació titular de Les Arts obrirà la vetlada amb l''Adagi' de Simfonia Núm. 10 de Mahler, una partitura inacabada a causa de la mort del compositor, de la qual tan sols va concloure el seu primer moviment.

En la segona part, Mark Elder dirigix la intensa i desafiadora Quarta de Dmitri Xostakóvitx, considerada com la més mahleriana de les simfonies del compositor rus. Colossal en les seues dimensions, l'obra, que exigix una orquestra de gran magnitud, reunirà 110 músics sobre l'escenari de l'Auditori sota la batuta del mestre britànic.

Després del concert en l'Auditori d'este divendres, l'Orquestra de la Comunitat Valenciana i Mark Elder inauguraran el dissabte 21 el cicle simfònic que la formació titular de Les Arts oferix cada temporada a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló.

tracking