ESdiario

Municipios 

Ontinyent posa en valor el himne de les festes en el 60 aniversari de la composició

L'acto homenatje va incloure l’estrena d’una versió rockera de la marxa i un audiovisual amb imatges de la interpretació col·lectiva a les últimes dècades

Foto grupal de la familia del Mestre, la regidora i el president de Festers

Foto grupal de la familia del Mestre, la regidora i el president de FestersAjuntament d'Ontinyent

Publicado por

Creado:

Actualizado:

La ciutat d’Ontinyent posava en valor aquest dissabte la marxa mora “Chimo” com a himne de les seues festes de Moros i Cristians, en l'any del 60 aniversari de la seua composició per part del mestre José Mª Ferrero Pastor, fill predilecte d'Ontinyent. Ho feia en un acte organitzat per la regidoria de Festes que omplia de gom a gom la Sala Gomis, i on la regidora de Festes, Àngels Muñoz, destacava que Chimo “es molt més que una peça musical” convertint-se en sinònim dels Moros i Cristians d’Ontinyent, “una peça única i irrepetible de la qual totes i tots els ontinyentins ens sentim orgullosos”.

Àngels Muñoz destacava a més que la composició als darrers anys “ha anat creixent fins travessar fronteres”, recordant en aquest sentit que “hem vist com els Estats Units, Mèxic, Alemanya, Argentina, Bèlgica, Regne Unit, Itàlia, Portugal o França s’han emocionat i han vibrat amb la interpretació d’aquesta marxa mora”. L'acte, que comptava amb les intervencions del fill major del mestre, José Mª Ferrero Silvaje, i del president de la Societat de Festers, Vicent Pla Vaello, va incloure la projecció d’un emotiu adiovisual amb imatges de la interpretació col·lectiva que ve fent-se cada any a la Plaça Major des de 1987, després de la mort del mestre, amb la participació de les bandes que acompanyen a les comparses en l’edició de cada any.

A més a més, es lliuraven discos de vinil amb la marxa a familiars i representants de la festa, i es comptava amb la novetat de l'estrena d’una versió inspirada en l'estil “rock surfer” dels anys 60. Una versió amb reminiscències a les guitarres reverberants de grups com “The Ventures” o “The Shadows”, interpretada pel grup ontinyentí “Los Trileros” que feia vibrar al públic assistent. Cal recordar que els actes vinculats a la figura de José Mª Ferrero Pastor impulsats per l’Ajuntament inclouran pròximament la creació d’una comissió per celebrar en 2026 el centenari del naixement del Mestre, tal com avançava recentment l’alcalde Jorge Rodríguez durant el transcurs del V concert Memorial Mestre Ferrero organitzat per la Societat Unió Artística Musical d’Ontinyent al pati del Museu del Tèxtil.

tracking