ESdiario

LO RAT PENAT

Lo Rat Penat denuncia un "aquelarre" catalanista en Gandia

L'associació valencianista s'ha pronunciat en contra d'este acte que "que té la pretensió d'anexionar la nostra cultura i la nostra llengua a la catalana, en el fi de crear els quimèrics països catalans"

Imatge de l'acte

Imatge de l'acte

Publicado por

Creado:

Actualizado:

L’entitat pancatalanista Acció Cultural del País Valencià (ACPV) ha celebrat en la ciutat de Gandia el “Nou Congrés de Cultura Catalana”.

Lo Rat Penat ja denuncià este fet el passat mes d'agost, i troba totalment llamentable que en una ciutat valenciana es realise un Congrés de Cultura Catalana en la pretensió d'anexionar la nostra cultura i la nostra llengua a la catalana, en el fi de crear els quimèrics "països catalans".

Este congrés ha supost un acte més de despreci i borrat de lo valencià, contant en entitats valencianes oficials com l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, cosa que és inadmissible, ademés del respal polític del PSOE-PSPV i Compromís.

Josep Vicent Navarro, president de Lo Rat Penat, ha volgut deixar clar que lo que s'ha celebrat en Gandia "no és cultura, és fascisme. La celebració del congrés de cultura catalana dels 'països catalans' en Gandia, facilitada per l'alcalde socialiste de Gandia José Manuel Prieto i els seus aliats de Compromís significa una agressió flagrant a la convivència i capacitat de tolerància dels valencians. La nostra cultura i senyes d'identitat deuen ser respectades, fonamentalment per les institucions i els seus representants polítics. Acollir i promoure els intents expansionistes del pancatalanisme anticonstitucional posa en perill la nostra convivència a l'atacar la llibertat i autonomia dels valencians en els seus intents fascistes d'impondre i expandir el seu fem separatiste i anexioniste. Recolzem al grup municipal del PP que s'ha manifestat clarament en contra d'este aquelarre antiestatutari, exigint a les autoritats autonòmiques que es manifesten i defenguen com els correspon el patrimoni i la cultura del poble valencià al que representen".

Lo Rat Penat vol demanar als nostres governants que prenguen mides front a la AVL per recolzar actes que van en contra del nostre Estatut, que complixquen les seues promeses electorals i que no aplegue ni un euro del presupost de tots els valencians a les entitats que desprecien la nostra identitat i llengua.

Ademés, "volem també felicitar al partit polític Decidix per denunciar a peu de carrer este fet en una concentració pacífica de repulsa i de reivindicació de lo valencià".

tracking